HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.12.2017 | Daniel Lhotský | A-tým

Pelhřimov začne druhou polovinu soutěže na ledě rivala z Tábora


Ve středu 6. prosince startuje druhá polovina základní části druhé ligy, kterou Pelhřimov otevře v Táboře. Kohouti okupují před středečním duelem druhou příčku se ztrátou dvou bodů na první Havlíčkův Brod. I přes nepříznivé prognózy před začátkem sezony se Tábor znovu pohybuje na špici skupiny Střed a do středečního duelu s Pelhřimovem bude vstupovat jako jasný favorit. Dokáží Lední Medvědi překvapit v derby proti Matušíkovým svěřencům? Utkání začíná v 18:00.

Tento článek patří k zápasu TAB - PEL 5:2

Tým z města Husitů je určitě s dosavadními výsledky spokojen. Vyhrává většinu svých utkání a tím se řadí na průběžné 2. místo druholigové tabulky. Ve venkovních zápasech je Tábor zatím takřka bezchybný, dokonce nejlepší v lize. Přibrzdili ho pouze prohry na ledě Pelhřimova, kdy v rámci 10. kola nečekaně padli v poměru 3:1, a na ledě Havlíčkova Brodu, odtud si ve 12. kole odvezli porážku 7:4. Domácí bilance Kohoutů už tak oslnivá není. Hned ve 3. kole si odvezli všechny body Bruslaři z Havlíčkova Brodu, později v 16. kole doma nestačili na Žďárské Plameny. Dvakrát v řadě padli v prodloužení, v 8. a 9. kole padli nejprve s Kolínem a poté s Nymburkem shodně 2:3.

V brankovišti dostává zatím nejvíce prostoru David Novák. Mladý, třiadvacetiletý gólman dostal příležitost již v 11 utkáních a jeho průměr se pohybuje něco málo přes 2,5 inkasované branky za zápas. Dlouholetý brankář Tábora se v brance ukázal sedmkrát a jeho průměr inkasovaných branek se pohybuje přibližně na 2,8 branky za zápas.

Důležitým článkem v obraně Kohoutů je bezesporu Kamil Černý. Obránce, který si několikrát vyzkoušel i Extraligu, si v dosavadním průběhu sezóny připsal 5 přesných zásahů a 5 bodů za asistence. Dalším důležitým obráncem středečního soupeře je Martin Havran. Hráč, který patří v posledních sezonách ke stabilním článkům Táborské sestavy, letos dokázal vstřelit 2 góly a připsal si 6 asistencí.

Nejproduktivnějším útočníkem je Jakub Matušík (6+16), nejúspěšnějším střelcem zase Radim Heřman (9+10). Dalšími velmi produktivními útočníky Tábora jsou Radek Prokeš (6+10), Josef Urbanec (4+8) nebo například Radek Seidl (8+3). V úvodu sezóny také hodně vypomohl Tomáš Andres (6+8), který aktuálně hraje nejvyšší francouzskou ligu v dresu Nice.

V letošní sezoně je bilance geograficky blízkých soupeřů vyrovnaná. Týmy se nejprve potkali hned v 1. kole na ledě Tábora, kdy si první 3 body připsali domácí hokejisté Tábora, svého soupeře porazili 6:3. Lední Medvědi ale Kohoutům dokázali porážku oplatit a v 10. kole vybojovali na svém kluzišti 3 body po překvapivé výhře 3:1. Oba týmy se nachází v zcela odlišné pozici. Tábor, který ztrácí pouhé 2 body na první Havlíčkův Brod, Pelhřimovští se nachází na posledním místě a určitě bude chtít vyválčit nějaké body, aby odčinili zpackanou první polovinu soutěže. Střetnutí těchto dvou týmů zpravidla nemívá jasného favorita, přesto se v roli favorita bude ve středečním utkání nacházet Tábor. Který z týmů bude nakonec ten šťastnější, se dozvíme zítra přibližně ve 20:15.

Daniel Lhotský