HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.11.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Situace v týmu mi není jedno, s kluky se chci porvat o lepší výsledky, hlásí nový trenér Libor Bezděk


Ještě v pátek absolvoval Marek Melenovský trénink s pelhřimovským mužstvem, ovšem v sobotu už se na lavičku Medvědů nepostavil. Duo Melenovský – Benák bylo totiž odvoláno kvůli neuspokojivým výsledkům a na místo hlavního trenéra se posunul Libor Bezděk. Bývalý forvard ještě nedávno nastupoval za pelhřimovské Medvědy, ovšem nyní ho čeká nová mise, ve které na něj čeká mnoho práce. Pokusit se vylepšit špatné výsledky a odlepit tým ze dna druholigové tabulky.

Tento článek patří k zápasu PEL - NJ 4:5

Ve sváteční den, kdy si celá republika připomínala den boje za svobodu a demokracii, nastoupil Libor Bezděk poprvé coby hlavní trenér prvního mužstva Ledních Medvědů. Úvod jeho štace mu ale pokazil Nový Jičín, který u řeky Bělé zvítězil 5:4. „Zápas jsme si na jednu stranu prohráli sami. Ale sám jsem se usvědčil v tom, že tým má obrovskou sílu, i když tady nejsou Tomáš Plachý s Kubou Kadlecem. Je strašná škoda, že jedna nepovedená pasáž v zápase nám prohrála celý zápas, který byl dobře rozehraný. Na konci utkání jsme šlapali na dvě stě procent, ale druhá třetina nám to celé prohrála,“ smutnil po střetnutí třicetiletý trenér.

Ve druhé třetině rozhodl osmiminutový úsek hry, ve kterém Medvědi inkasovali tři góly. Navíc dva z nich byly nešťastné, když si pokaždé vybral slabší chvilku gólman Holík. Ovšem střelec večera Marek Hadrava ještě do druhé sirény snížil na rozdíl dvou branek. „Nálada po takové třetině není v kabině nikdy dobrá. Jediné, co jsme si řekli, bylo, abychom nevěšeli hlavy, protože všichni cítili, že soupeř je hratelný. Zápas po druhé třetiny nebyl prohraný, což se nakonec ukázalo, kdy jsme bojovali o bod do poslední sekundy,“ popisoval Bezděk situaci v kabině po prostřední dvacetiminutovce.

Jenže ani vstup do třetí části se nepovedl, když Medvědi po šesti minutách inkasovali. Místo očekávaného náporu tak přišel další úder. „Tohle znám sám z doby, kdy jsem hrál a vím, že to po psychické stránce nepomůže nikomu. Je to prostě průšvih. Nicméně tři góly ve třetí třetině se dají vstřelit, skoro se nám to povedlo. Ale vrátím se k tomu, že je velká škoda, že se nám nepodařilo v závěru vyrovnat.“

Bezděkův nástup na pozici hlavního trenéra se ujednal bleskově. Když tedy měl schůzku s vedením, bylo o jeho angažování rozhodnuto velice rychle. „Neváhal jsem ani minutu. Na druhou stranu jsem s nabídkou, jestli by byla možnost trénovat kluky, přišel sám. S vedením jsme se tak domluvili,“ řekl nový lodivod týmu.

„Rozhodně jsem nenastoupil jen dočasně. Sice zde už hokej nehraju, ale situace, ve které se nyní tým nachází, to, že je na samém konci tabulky, mi není jedno. Protože jsem tady dlouho s kluky hrál, tak se chci o zlepšení výsledků porvat s nimi. Věřím proto, že se zvedneme a zase začneme vyhrávat,“ vysvětlil Libor Bezděk na závěr své důvody nástupu na pozici šéfa týmu.

Tomáš Bečka