HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.03.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Radek Musil: Rád vzpomínám, v Pelhřimově byla dobrá parta


Tak trochu do neznáma zmizel pelhřimovským fanouškům útočník Radek Musil. Ten naposledy oblékl dres Spartaku v loňské sezoně, letos to chvíli zkoušel ve Velkém Meziříčí, ale nakonec na žádné ze soupisek druholigových klubů nefiguroval.

Pelhřimovská hokejová kapitola pro vás skončila v závěru loňské sezony. Co bylo ve vašem sportovním životě dál?

Letošní sezonu jsem začal ve Velkém Meziříčí, ale do kádru jsem se nedostal. Bohužel jsem byl jako hráč majetkem, společnosti, která dříve provozovala hokej v Pelhřimově a situace okolo mě a dalších hráčů byla spletitá. Zároveň mám pocit, že jsem se i panu Prachařovi nehodil do týmu.

Znamená to, že letošní sezonu jste strávil jen koukáním na hokej?

Ne tak docela. Hrál jsem takovou sranda ligu, vedl jsem partu kluků, kteří přišli do mužstva z rybníku. Z hokeje jsem nakonec radost, protože jsme za celou sezonu ani jednou neprohráli a městskou ligu vyhráli. Letos jsem se hokejem bavil.

Jaká je vaše hokejová budoucnost. Stále pomýšlíte na II. ligu?

To je strašně těžké. Ve Velkém Meziříčí se na mě mohou zlobit, ale jednání s nimi je horší. Více jsem vycházel s vedením pelhřimovského klubu. Bohužel do Pelhřimova je to hodně daleko. Klub by mi musel proplácet vysoké cestovné a já také na nějaké dlouhé dojíždění už nejsem. Proto asi návrat do Pelhřimova v úvahu nepřichází.

Když už jste narazil na Pelhřimov. Sledoval jste jeho počínání v letošní sezoně?

Sledoval, ale ne zas tak moc. Hodně si volám s Markem Digrinem, takže zprávy o pelhřimovském hokeji mám, teď ke konci sezony se mi ozval Kuba Kaiseršot. Musím říci, že na Pelhřimov rád vzpomínám, byla tam dobrá parta. Skvěle jsem mimo led vycházel s Martinem Teclem, s kluky Domkářovými, Hrbatého a Plachého jsem znal ještě z juniorů. Navíc lidé kolem hokeje byli fajn a také fanoušci. Klub mi docela přirostl k srdci.

Máte pro fanoušky nějaký vzkaz?

O pelhřimovských fanoušcích mohu říci jen to nejlepší. Jsou skvělý a k týmu věrní, vždycky dobře fandili. Mám mezi nimi spoustu kamarádů. Chci je pozdravit a popřát jim, aby měli z hokeje radost.

Kamil Vaněk - Deník