HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.01.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Play-off startuje! Poutníky čeká v prvním kole Velká Bíteš


Před pelhřimovskými hokejisty je nejdůležitější fáze sezóny. Poutníci se do play-off kvalifikovali z prvního místa v základní části a se všemi soupeři, kteří se Poutníkům postaví do cesty, budou svěřenci trenéra Lukašíka začínat na domácím ledě. Jako první se do cesty Poutníkům postaví osmý celek po základní části - Velká Bíteš. Úvodní duel čtvrtfinále play-off se v Pelhřimově odehraje v sobotu 29.ledna a úvodní buly je naplánováno na tradičních 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - VBI 5:0

HC Spartak Velká Bíteš

Bíteští prožili velkou část sezóny s odstupem od čelních pozic, ale Spartak se často pohyboval mezi pátým až osmým místem tabulky na pozicích zaručující účast ve vyřazovacích bojích. V první půli základní části Velká Bíteš pravidelně střídala vítězství a porážky. Poté ale přišel útlum, s blížícím se koncem základní části Spartak body soupeřům spíše rozdával, poslední výhra Velké Bíteše se datuje k 11.prosinci, kdy na svém ledě porazili Spartakovci Náměšť nad Oslavou těsným poměrem 5:4. Od té doby Velká Bíteš v Krajské lize Vysočiny nebodovala, navíc několik zápasů Spartaku bylo v závěru soutěže kontumováno ve prospěch soupeřů. I díky tomu Velká Bíteš obsadila s 20 body poslední postupové místo do čtvrtfinále, ovšem pouze s dvoubodovým náskokem na devátou Ledeč nad Sázavou.

Nejproduktivnějším hráčem Spartaku v základní části se stal Matěj Šidák. Tento odchovanec brněnského hokeje v sezóně zaznamenal osm branek a navrch devět asistencí. Za ním skončil Liridon Dupljaku, útočník s krátkou pelhřimovskou minulostí (9+7), nebo Lukáš Petrčka (3+11). Zajímavého počinu dosáhl obránce Spartaku Adam Grman (10+2), který se stal s pelhřimovským Tomášem Mečiarem nejlepším střelcem mezi obránci celé soutěže. V základní části se v dresu Velké Bíteše ukázal také Adam Šidák (2+3), který nastupoval v sezóně 2014/2015 v druholigovém Pelhřimově a v devatenácti duelech si připsal totožnou bilanci jako v letošní sezóně, tedy dvě branky a tři asistence.

Vzájemné duely v letošní sezóně

Dvakrát se Poutníkům postavili Spartakovci a dvakrát z toho byla vysoká výhra pelhřimovského celku. V 9.kole cestovali Poutníci do Velké Bíteše a po dvaceti minutách si Pelhřimov vypracoval dvoubrankové vedení, které bylo ve druhé třetině pohodlně navýšeno až na sedmibrankový rozdíl a o vítězi utkání bylo jasno dlouho před závěrečným hvizdem. V poslední třetině zápasu ještě Poutníci zakulatili počet vstřelených gólů na deset a byla z toho nakonec jednoznačná výhra 10:2. Odveta v rámci 20.kola na pelhřimovském ledě byla ještě více jednoznačná. Jedenáct statečných Spartakovců nemohlo vzdorovat ofensivním choutkám domácích Poutníků, kteří svého soupeře nešetřili. Již úvodní třetina přinesla pelhřimovskému celku pohodlný náskok pěti branek a i když tempo ze strany Poutníků ve druhé třetině poněkud opadlo, v závěrečné třetině do brány Velké Bíteše napadalo dalších šest puků. A protože Spartakovci nenašli na Jíru účinný recept, zrodila se u Bělé druhá nejvyšší výhra Poutníků v sezóně, Pelhřimov porazil Velkou Bíteš více než jednoznačně v poměru 14:0.

Rozpis čtvrtfinále play-off

1. zápas: sobota 29.ledna od 17:00 v Pelhřimově

2. zápas: středa 2.února od 18:00 ve Velké Bíteši

3. zápas: sobota 5.února od 17:00 v Pelhřimově

případný 4. zápas: středa 9.února od 18:00 ve Velké Bíteši

případný 5. zápas: sobota 12.února od 17:00 v Pelhřimově


Další čtvrtfinálové dvojice

HC Chotěboř - Jiskra Humpolec

Moravskobudějovický HOKEJ - HHK Velké Meziříčí B

HC Světlá nad Sázavou - SK Telč

Pelhřimov jako vítěz základní části vstupuje do čtvrtfinále v roli papírového favorita. V play-off se ale začíná od nuly a Poutníci si nemohou dovolit soupeře výrazněji podcenit. Pelhřimovští hokejisté spoléhají také na podporu svých fanoušků, kteří podporovali Poutníky v každém zápase základní části. Pelhřimovští hráči udělají maximum pro postup do dalšího kola play-off, buďte také součástí této cesty. Čtvrtfinále play-off začíná již tuto sobotu a z každého domácího duelu bude připraven podrobný online přenos. Dnes platí následující odkaz: https://www.onlajny.com/match/index/date/2022-01-2...

Pavel Blažek