HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.11.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Začínají odvety, Poutníci hostí Moravské Budějovice


Polovina základní části Krajské ligy Vysočiny je za námi, začínají odvety. Poutníci budou chtít získat více bodů než v úvodní části soutěže, na začátku této cesty ale stojí těžký soupeř z Moravských Budějovic. Utkání se odehraje v pátek 1.prosince a úvodní buly bude vhozeno v 19 hodin.

HC Žihadla Moravské Budějovice z.s.

Tým z Moravských Budějovic patří i letos k favoritům na celkové vítězství v Krajské lize Vysočiny a zatím se drží v nejvyšších patrech průběžné tabulky. Na úvod sezóny tým okolo trenéra Válka porazil v repríze posledního finále soutěže pelhřimovské Poutníky, záhy ale Žihadla nechala všechny body v Telči (5:4). Pak ale přišla šňůra pěti vítězství, ve které Žihadla nadělila devítibrankový příděl Bystřici nad Pernštejnem (9:2) či nadělila kanára Humpolci na jeho ledě (0:6). Tato série byla ale přerušena porážkou ve Velkém Meziříčí (3:1), pak ale Žihadla opět nasedla na vítěznou vlnu těsným vítězstvím 4:3 po prodloužení nad Chotěboří. Zatím poslední duel Moravské Budějovice odehrály v Náměšti nad Oslavou, kde si hosté otevřeli střelnici a zvítězili přesvědčivě 2:12. Žihadla se nachází na průběžném druhém místě tabulky Krajské ligy Vysočiny s 22 body, o dva body více mají zatím vedoucí Skláři ze Světlé nad Sázavou.

V bráně Moravských Budějovic v aktuální sezóně David Vacek, který nastoupil do devíti duelů. Záda mu kryjí Lukáš Tržil a Jakub Pospíchal. Produktivitě Žihadel v letošní sezóně kraluje Ladislav Rytnauer. Útočník s bohatými zkušenostmi z první i druhé ligy a také ze zahraničních soutěží v probíhající soutěži vsítil osm branek a na dvanáct branek přihrál. Dalšími produktivními hráči Žihadel v této sezóně jsou Roman Mikeš (7+10), Jan Trojan (5+10) nebo Petr Krutiš (5+9)

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci a Žihadla vzájemným duelem otevřeli základní část Krajské ligy Vysočiny a již v první minutě se domácí Moravské Budějovice dostaly do vedení. Za Pelhřimov sice na konci první třetiny vyrovnal Marek Hadrava, domácí tým ale v prostřední části hry opět gólově odskočil. Marek Hadrava sice podruhé vyrovnal skóre zápasu, ale Žihadla rozhodla duel ve třetí třetině dvěma brankami. Marek Hadrava sice svým třetím gólem zdramatizoval závěr duelu, ale Žihadla nakonec dovedla zápas do vítězství v poměru 4:3.

Poutníky čeká série zápasů s kvalitativně těžšími soupeři, kteří patří k favoritům celé soutěže. Nepovedený pelhřimovský start do sezóny je, zdá se, minulostí a Poutníkům patří aktuálně sedmá pozice v průběžné tabulce, ztráta na týmy na vyšších místech je však malá. Podpořte proto Poutníky v cestě za dalšími body i proti těžším soupeřům. První na řadě jsou Moravské Budějovice, jestli se Poutníkům podaří získat body s těžkým soupeřem bude jasné v pátek po deváté hodině večerní.

Pavel Blažek