HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.01.2024 | Jiří Rada | Mládež

Pojď hrát hokej v Pelhřimově se povedl na jedničku!


V úterý 16. ledna se na pelhřimovském zimním stadionu uskutečnila tradiční akce Pojď hrát hokej, kterou pořádá Český hokej ve spolupráci s naším klubem. Tentokrát se této akce zúčastnilo 35 dětí mezi kterými byli jak úplní začátečníci, tak mírně pokročilí bruslaři.

Pelhřimovská akce Týden hokeje začal úderem 16. hodiny na zimním stadionu v Pelhřimově, přičemž návštěvníky přivítal klubový maskot. Následovala jednoduchá registrace účastníků, kteří mohli využít jak online formulář přes QR kód, tak asistenci dobrovolnic, které byly po celou akci všem účastníkům k dispozici. Po registraci všichni účastníci obdrželi dárky od Českého hokeje. Další bod akce se uskutečnil v nových prostorách místního Hokej baru, kde všechny přítomné přivítali předseda klubu Radek Procházka a šéftrenér mládeže Libor Bezděk, kteří představili fungování klubu HC Lední medvědi Pelhřimov. Prostor byl samozřejmě i na otázky. Děti si mezitím zkrátily čekání rozcvičkou pod dozorem klubových trenérů.

Hlavní akce pro děti vypukla vstupem na ledovou plochu, kam zamířilo třicet pět účastníků, kteří byli rozděleni do několika stanovišť, aby si mohli postupně vyzkoušet všechny připravené disciplíny, které vedli zkušení kluboví trenéři. Děti v dresech svých idolů si tak mohly vyzkoušet první krůčky po ledě s pomocí hrazdičky, střelbu na branku, překážkovou dráhu a další. Po celou dobu konání této akce panovala přátelská nálada, která vykouzlila nejeden úsměv na tváři jak rodičů, tak jejich ratolestí.

Na závěr si všichni účastníci zahráli na rybičky a rybáře a celá akce byla zakončena společným focením, po kterém šéftrenér mládeže Libor Bezděk poděkoval za účast s přáním, aby děti přišly i na školičku bruslení každé úterý od 17. hodin a neděli od 9. hodin.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem dobrovolníkům, trenérům, ale i rodičům za jejich přístup, díky kterému celá akce proběhla bez problémů.

Jiří Rada