HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.02.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Play-off otevírá své brány! V úvodním kole čeká na Poutníky rezerva Velkého Meziříčí


Dva dny po konci základní části jdou Poutníci opět do boje, tentokrát již ale ve vyřazovací části. Pelhřimovský tým vinou horších vzájemných zápasů klesl, při bodové rovnosti v Moravskými Budějovicemi, na druhé místo tabulky Krajské ligy Vysočiny a jako první soupeř ve vyřazovací části čeká na Poutníky sedmý tým základní části, tedy Velké Meziříčí B. První utkání série hrané na tři vítězné zápasy startuje u Bělé již toto úterý 27.února a úvodní buly bude vhozeno v 19 hodin.

HHK Velké Meziříčí B

Rezerva Horáckého klubu prožívá v porovnání s loňskou sezónou povedenější ročník. Velkému Meziříčí se letos vyhýbají delší vítězné série, ale také delší série porážek. Díky tomu se rezerva Velkého Meziříčí pohybuje prakticky celou sezónu na příčkách zajišťující účast ve vyřazovacích bojích. Zvlášť v domácím prostředí umí být Horácký klub nebezpečný, o čemž se v letošní sezóně přesvědčili nejen Poutníci, ale také Moravské Budějovice, které pod nejvyšším dálničním mostem v ČR podlehli svému soupeři 3:1. Rezerva Velkého Meziříčí se po základní části umístila v konečné tabulce na sedmém místě s 28 body a v prvním kole se postaví do cesty pelhřimovským Poutníkům.

V brance Velkého Meziříčí bychom v této sezóně nejčastěji našli Petra Judu, který zasáhl do čtrnácti duelů. Záda mu v této sezóně kryjí především Filip Mašek či Miroslav Pestr. Produktivitu Velkého Meziříčí v základní části ovládl Lukáš Štěpánek. Odchovanec třebíčského hokeje a dlouhodobá stálice Horáckého klubu si v základní části připsala dvacet pět bodů za osm branek a sedmnáct asistencí. S mírným odstupem následují další útočníci Velkého Meziříčí - Lukáš Sobotka (11+10) a Martin Pejchal (9+12).

Vzájemné zápasy Pelhřimova a Velkého Meziříčí v této sezóně

Poutníci se s Velkým Meziříčím utkali nejprve na Horácku a domácí tým uštědřil Poutníkům nebývalou lekci. Již po první třetině vedlo Velké Meziříčí tříbrankovým rozdílem a i když ve druhé třetině Poutníci stáhli manko na jednobrankový rozdíl, závěrečná dvacetiminutovka již patřila opět domácím, kteří dvěma brankami podtrhli své vítězství v poměru 6:3, čímž připravili Poutníkům první porážku ve vzájemných zápasech v rámci Krajské ligy Vysočiny. Odveta se hrála v Pelhřimově krátce před Vánoci a oba soupeři si pro diváky připravili střelecké představení plné obratů. Na úvodní dvoubrankový náskok hostě do první sirény odpověděli třemi trefami, ovšem Poutníci v prostřední části postupně srovnali s aktivním soupeřem krok a na tabuli před třetí třetinou svítilo vyrovnané skóre 5:5. Ve třetí třetině Poutníci opět odskočili až na tříbrankový rozdíl, ale hosté vždy dokázali střelecky odpovědět a v utkání Velké Meziříčí dlouho drželo naději na bodový zisk. Konečné skóre 10:7 ale přineslo vítězství na stranu Pelhřimova.

Program čtvrtfinálové série mezi Pelhřimovem a Velkým Meziříčím

1. zápas: úterý 27.února v Pelhřimově, začátek v 19:00

2. zápas: neděle 3.března ve Velkém Meziříčí, začátek v 18:00

3. zápas: úterý 5.března v Pelhřimově, začátek v 19:00

případný 4. zápas: neděle 10.března ve Velkém Meziříčí, začátek v 18:00

případný 5. zápas: středa 13.března v Pelhřimově, začátek v 19:00

Pavel Blažek