HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.08.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Miroslav Brož: Chytil jsem se na konci první třetiny


I když dostal tři góly, byl nejvýraznější postavou zápasu Pelhřimova s Pískem. S výjimkou úvodní desetiminutovky měl domácí Spartak v Miroslavu Brožovi jistotu. Mladý brankář přijel na zkoušku z Hradce Králové a po utkání ho nepřímo pochválil i trenér Ladislav Kolda: „Brankáři byli oporami týmů.“

Tento článek patří k zápasu PEL - PIS 2:3

Sice jste prohráli, což každého mrzí i v přípravě. Vy ale asi budete se svým výkonem spokojený?

Vždycky je na prvním místě výsledek týmu, takže trochu zklamaný jsem. Nicméně se domnívám, že po tom hektickém začátku, kdy jsem dostal dvě rychlé branky, to nebylo tak špatné. Ale v tu chvíli jsme si myslel, že pokud dostanu třetí gól, tak bude snad lepší odjet z branky na střídačku. Vždyť jsem dvě branky dostal ze tří střel.

Co vás nakoplo ke zlepšenému výkonu?

Byla to asi ta střela na lapačku na samém konci třetiny. Po ní jsem si začal věřit.

Mně už připadalo, že váš výkon rostl v průběhu první třetiny. Minimálně byla na vás znát chuť poprat se o místo v pelhřimovském týmu. . .

To určitě. Situace v Hradci Králové je taková, jaká je. Jsou tam kvalitní brankáři. Ve Slavii je to podobné. Nemám nikde nic jistého, záleží na mně ale i na jiných lidech. Mně nezbývá než naplno trénovat a brát každou příležitost k chytání. Každopádně se snažím podat všude ten nejlepší výkon, což platí i o Pelhřimově.

Každý se pochopitelně snaží uchytit v co nejvyšší soutěži. Co když vám neklapne první liga a naopak vyhrajete duel Ondřejem Jirkůvem v Pelhřimově. Budete mít vůbec chuť chytat za Spartak?

Ambice neskrývám, z dlouhodobého hlediska bych chtěl chytat vyšší soutěž. Teď, a tím myslím příští sezonu, je pro mě nejdůležitější chytat. Pokud se neprosadím nikde jinde a prosadím se v Pelhřimově, nebude to žádný problém. Budu tu chytat rád a budu se snažit odvést maximum pro tým. Nejsem typem gólmana, který by si na něco neustále stěžoval. Když budu dobře chytat tady, otevřu si dveře do vyšší soutěže. Tak to funguje a tak je to spravedlivé.

Kamil Vaněk - Deník