HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.08.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Šejnoha: Hře soupeře jsme se bohužel přizpůsobili


Druhou kapitolu v rámci letní přípravy napsal v pelhřimovském dresu královéhradecký útočník Jan Šejnoha. Ačkoliv se krásně trefil v první třetině, po zápase spokojeností zrovna nezářil. To ostatně nikdo v týmu Spartaku, Jindřichův Hradec byl určitě soupeřem k poražení.

Tento článek patří k zápasu PEL - JHR 4:4

Můžete zhodnotit dnešní zápas, v němž Pelhřimov uzavřel druholigovou přípravu před vlastním publikem?

Utkání neslo všechny znaky přípravy. Nebyl to dobrý hokej, to je pravda. Soupeři to nešlo už od začátku a my jsme se jeho výkonu od druhé třetiny bohužel přizpůsobili.

Na ledě byla patrná nervozita, k vidění spousta nehokejových zákroků, faulů. . .

Určitě to hokeji ublížilo a kvalitu zápasu znehodnotilo. Někdy ale tvrdá hra k zápasu patří. Bohužel dneska ten zápas byl takový. Hodně se oplácelo.

Vy jste hokej vydrželi hrát jen třetinu, pak jste se právě v těch zbytečných soubojích k soupeři přidali. Nebyla to škoda? Nepřipravilo vás právě toto o vítězství?

Je jasné, že nám tento styl hry neseděl. Kdyby se hrálo pořád pět na pět, pak by vznikaly standardní herní varianty, bylo by méně nebezpečných situací před oběmi brankami. Takhle se to kvůli přesilovkám na obou stranách otevřelo a nakonec zápas dopadl tak, jak dopadl.

Takže to chtělo více disciplíny?

Vyhovovalo by nám to, kdyby se vylučovalo méně. Zápas takhle ztratil svůj rytmus a řád. Oslabení stojí síly, navíc dochází k rozházení jednotlivých útoků.

Kamil Vaněk - Deník