HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.09.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Kaiseršot zamotal trenérovi hlavu


Vrátil se na led, na němž vyrůstal. A Jakub Kaiseršot na něm chytal jako o život. Jindřichohradečtí střelci na něj za polovinu zápasu recept nenašli, takže teď trenér Ladislav Kolda může řešit dilema. Koho udělá pro první mistrovské utkání jedničkou?

Tento článek patří k zápasu JHR - PEL 2:4

Svou polovinu zápasu jste odchytal nepřekonán, co je jistě věc, která hřeje u srdce. . .

Každý brankář je rád, když se mu podaří udržet čisté konto. Nesmím to ale přeceňovat. Kluci přede mnou hráli výborně, padali do střel, snažili se mi pomoci. Že se mi povedlo vychytat čisté konto doma, to je to krásnější. Musím ale říci, že má radost spíše narostla v důsledku toho, že jsme tu povedeným závěrem vyhráli.

Z hlediště je to určitě jiný pohled než z branky. Změnila se hra Spartaku v průběhu přípravy k lepšímu?

Určitě. Mančaft se formuje, hráči si na sebe začínají zvykat. Méně se experimentuje a chyb ubývá. Dneska to byla generálka na Opavu a i když jsme nenastoupili kompletní, ukázalo se, že tenhle tým sílu má. Jsem přesvědčen, že nám to bude klapat.

Dnes se týmu dařila hra na brejky. Byl to taktický záměr, vyžadoval to od vás trenér nebo to prostě vyplynulo z vývoje zápasu?

Nebyl to vyloženě záměr. Neměli jsme zrovna početnou sestavu a kluci byli po trénincích a zápase ve Žďáře přece jen unaveni. Důležité bylo, že tým bojoval a hra na brejky je také dobrá cesta k vítězství. Závěr byl z naší strany opravdu povedený. Tahle výhra by nám mohla do začátku sezony dodat sebevědomí.

Kamil Vaněk - Deník