HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.10.2008 | Kamil Vaněk | A-tým

Hráli jsme disciplinovaně, což rozhodlo, tvrdí Bořek Sláma


Boj s Břeclaví byl pořádným prubířským kamenem pro defenzívu Spartaku. Domácí byli nátlakovou hrou hodně nepříjemní, ale zadáci Pelhřimova hráli spolehlivěji než v předchozích zápasech. Mezi tahouny defenzívy patřil Bořek Sláma. Královéhradecký obránce se v našem klubu rozehrává po zranění kolene.

Tento článek patří k zápasu BRE - PEL 3:5

Máte za sebou těžké utkání. I když jste v jednu chvíli vedli o tři branky, byl to boj až do samého konce. Co bylo pro jeho zdárný konec nejdůležitější?

Nejdůležitější bylo udržet nervy na uzdě. Věděli jsme, že dnes bude moc důležitá disciplína, odehrát utkání s minimem faulů. Tušili jsme, že do oslabení půjdeme častěji než domácí, takže v takových případech jsme chtěli hrát aktivně, rychle k soupeřům přistupovat, aby měli minimum prostoru pro kombinaci a střelbu. To se nám, myslím, celkem dařilo.

Dnes jste sice bodovali naplno, ale jinak je zatím vítězstvích jako šafránu. Vy jste přišel do Pelhřimova rozehrát se po zranění. Nelitujete z tohoto důvodu svého kroku? Určitě by se vám lépe dýchalo v týmu, který šlape a sbírá body pravidelně. . .

Je jasné, že být v týmu, kterému se daří, by bylo příjemnější a pohodlnější. Chci ale říci, že jsem si Pelhřimov vybral také kvůli trenérovi Koldovi. Znám ho, hodně mi pomáhá. Teď po operaci kolene mi dává individuální tréninky, snaží se udělat vše pro to, abych se dostal zpět do bývalé formy.

Už v úterý dostanete šanci přidat k bodům z Břeclavi další. Chce to ale zlomit prokletí domácích zápasů a udolat Ždár. Znáte recept?

Musíme se vyvarovat chyb, které jsme dělali v minulých zápasech. My jsme se kolikrát dostali do vedení, ale chybami vrátili soupeře do hry. Věřím, že nám to už stávat nebude, že nám dnešní vítězství pomůže. Navíc přijede Žďár odkud já a několik dalších kluků pocházíme nebo jsme tam hráli, takže budeme mít dvojnásobnou motivaci.

Dostane zvláštní motivaci i zbytek týmu? Vypíšete nějaké prémie?

To stoprocentně. Pokud se vyhraje, určitě nějaká svačinka pro spoluhráče bude.

Kamil Vaněk