HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.11.2008 | Kamil Vaněk | A-tým

Návrat ztraceného syna přinesl body


Obránce Jan Kašpar se sice narodil a první hokejové krůčky udělal ve Strakonicích, ale jediná sezona stačila k tomu, aby ho pelhřimovští fanoušci vzali za svého. Po letním přestupu do Dukly Jihlava se letos v Pelhřimově představil poprvé a diváci častým skandováním jeho jména prokázali, že na něj nezapomněli. Odvděčil se jim dobrým výkonem na ledě.

Tento článek patří k zápasu PEL - NJ 5:3

V Jihlavě momentálně hrajete spíše výjimečně, takže na dnešní zápas v dresu Spartaku jste se asi těšil?

Těšil jsem se moc. Nejen na zápas. Přece jen jsem tu odehrál celou loňskou sezonu a pořád tak trochu patřím k týmu. Těšil jsem se tedy i do kabiny za kluky. Samozřejmě teď jsou pocity o to lepší, že pro nás utkání dopadlo dobře, že jsme vyhráli.

Minulou sezonu měl však Spartak výsledky o poznání lepší, takže v kabině vládla pohodová atmosféra. Teď je to asi horší. . .

To nemohu říci. Přijel jsem jen odehrát utkání a za tak krátkou chvíli se to posoudit nedá. Je ale jasné, že když se vyhrává, tak je atmosféra v kabině dobrá a naopak porážky do ní pohodu nepřinášejí.

Loni jste nastupoval prakticky výhradně s Melounem, dnes vás trenéři zařadili vedle Krpálka. Jak vám fungovala spolupráce?

Byla to paráda. Myslím si, že jsme moc chyb neudělali. Dokázali jsme si vyhovět, zajistit se. Nemám si nač stěžovat. Obecně řečeno je mi ale jedno s kým hraji, důležité je, že hraji.

Fanoušky pelhřimovského klubu určitě hodně zajímá, jak to vypadá s vaší další přítomností v týmu Spartaku. Byl tenhle zápas jen epizodou?

V Jihlavě mi bylo řečeno, že si místo musím vybojovat. Pelhřimov mám brát jako příležitost k tomu být ve hře, ale nastupovat za něj budu jen, když se nebudou krýt termíny zápasů první a druhé ligy.

Znamená to tedy, že středeční zápas Spartaku ve Valašském Meziříčí se vás netýká?

S největší pravděpodobností ne.

Kamil Vaněk