HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.12.2008 | Kamil Vaněk | A-tým

Trenér Ladislav Kolda: Hodonín si zaslouží respekt, ale bát se ho nemusíme


Bitva s Hodonínem čeká ve středu pelhřimovské hokejisty. Ti se po sérii dobrých výsledků, když z posledních pěti zápasů získali dvanáct bodů, posunuli v tabulce na jedenáctou pozici.

Tento článek patří k zápasu HOD - PEL 6:1

Favoritem duelu je ovšem domácí Hodonín. Ten patří k absolutní špičce soutěže. „Čeká nás velice silný soupeř. Musíme mít k němu respekt, i když na druhou stranu, bát se není důvod,“ tvrdí kouč Spartaku Ladislav Kolda a dodává: „Naše forma je podstatně lepší, než ta, kterou jsme měli třeba před měsícem.“

To domácí procházejí výsledkovou i herní krizí. Ze tří posledních zápasů vytěžili jen dva body. Všechno je ale relativní. Prohry o gól se silnými soupeři Valašským Meziříčím nebo Šumperkem rozhodně propadáky nejsou. V neděli se však Hodonín rozhodně nevytáhl. Proti Šternberku podal jen průměrný výkon a nakonec byl rád, že bral dva body za vítězství v samostatných nájezdech.

Hodonín nemá ve svém středu žádnou vyloženou hvězdu, silný je kolektivním pojetím. Střelecký den může mít více hráčů. Deset a více kanadských bodů letos už nasbíralo osm členů jeho sestavy. Patří mezi ně i útočník Petr Peš, který v minulosti oblékal i dres Pelhřimova.

Spartak by měl na Slovácko dorazit prakticky kompletní. Po zranění zatím jen trénuje obránce Kuchyňa, na rozdíl o minulého zápasu nebude Vojtěch Němec, který nastoupí za svůj Havlíčkův Brod k duelu I. ligy. Do sestavy se tak vrátí Tomáš Hadrava, kterého právě příchod Němce připravil o místo v sestavě: „To jsou věci, které jsou v hokeji běžné a každý je musí překousnout. Věřím, že Tomáš bude mít pro zápas dvojnásobnou motivaci a svým výkonem mi ukáže, že do sestavy patří,“ burcuje svého svěřence Ladislav Kolda. Ten by měl na palubu autobusu přibrat tři pendly z Jihlavy: „Počítáme s Hrbatým, Kašparem a Zeleným,“ odtajnil jména dvou beků a jednoho útočníka manažer Pelhřimova Aleš Kučera.

Kamil Vaněk