HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.01.2009 | Kamil Vaněk | A-tým

Podle Petra Plcha Spartak na play off má


Hokejový Pelhřimov posiluje. Druholigový kádr v tomto týdnu rozšířil obránce Petr Plch. Pro něj není Spartak rozhodně neznámým klubem. Vždyť jeho dres oblékal celou minulou sezonu a v Pelhřimově se připravoval na nový ročník. Do kádru tehdejšího trenéra Ladislava Koldy se ale neprosadil, takže se přesunul do Velkého Meziříčí.

Váš návrat do Spartaku patří přece jen mezi překvapení. Kdy se o něm začalo jednat?

Dá se říci, že se rozhodlo prakticky v den, kdy skončil trenér Kolda. Volal mi manažer Kučera s tím, že mají málo beků. Naznačil mi, že by chtěl, abych se vrátil zpět a že bych se novému trenérovi mohl hodit do týmu. Po telefonu jsme si vyříkali, co bylo a dá se říci, že jsme se rychle domluvili. Ostatní jsem nechal na manažerech, aby se mezi sebou domluvili. Nechtěl jsem nikde dělat rozbroje, protože loni jsem byl spokojený v Pelhřimově a i letos se ve Velkém Meziříčí ke mně chovali fér.

Pohled do tabulky II. ligy je pro kluby z Vysočiny poměrně tristní. Velké Meziříčí je poslední, ale Pelhřimov na tom není o mnoho lépe. Nejdete, jak se říká, z bláta do louže?

Tak to neberu. V Pelhřimově byla parta vždycky dobrá a je znát, že se vedení nehodlá smířit s pádem ke dnu tabulky. Nemyslím si, že by tu byl slabý tým. Jsem přesvědčen, že Spartak má na to, aby se přehledem probojoval do play off.

Máte za sebou první tréninky s týmem. Jaká je v kabině atmosféra? Asi bude jiná než v loňské sezoně, kdy se hrálo v lepší polovině tabulky?

V kabině není v průběhu týdne celý tým, na zápasy dojíždějí hráči na střídavé straty. Pokud mám mluvit ale o partě, která se stabilně připravuje, tak je možná až překvapivé, jak dobrá atmosféra tam vládne. Kluci drží pospolu, což je důležité. Rozhodně se nedá hovořit o nějaké depresi, nálada prostě umístění v tabulce neodpovídá.

Měl jste možnost si tváří v tvář popovídat s trenérem Žůrkem? Naznačil vám, do jaké míry s vámi počítá, jaké byste měl mít úkoly a pozici v týmu?

Na nějaký osobní rozhovor nebyl zatím čas. Každopádně ale od něj cítím důvěru a i to, že mě pozoruje. Zkouší, co ve mně je. Věřím, že budu hrát.

Je nesporné, že jste patřil mezi oblíbence pelhřimovského kotle. Ten vám to dokázal i po změně dresu při zápase Velké Meziříčí – Pelhřimov na konci září. Očekáváte nějaké speciální přivítání?

Je pravda, že pelhřimovští fanoušci se ke mně chovali vždycky mile a neříkám, že mi to nebylo příjemné. Nevím, jestli mě teď nějak přivítají, ale za podstatnější je, jestli zvládneme zápas. Výhra nad Orlovou by nám hodně pomohla.

Kamil Vaněk