HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.06.2009 | Jiří Rada | A-tým

Převládají kladné pocity, říká bývalý hráč Pelhřimova Marek Digrin


Sedmadvacetiletý Marek Digrin, miláček pelhřimovského publika, který dokázal každý svůj gól maximálně a hlavně po svém oslavit s fanoušky v kotli a který před minulou sezonou zanechal kvůli procovní vytíženosti aktivní kariéry hokejisty, nám postkytl malý rozhovor. Chcete vědet, jestli pověsil brusle definitivně na hřebík, jestli ještě uvžuje o návratu nebo na co nejraději vzpomíná? Dozvíte se to v našem rozhovoru.

Jak vzpomínáte na působení v Pelhřimově?

Moje pocity jsou smíšené, ale převládají kladné – viz. má poslední sezóna a play off s Děčínem. Držel jsem se hesla, že v nejlepším je třeba přestat.

Fanoušci si Vás budou určitě pamatovat nejvíce v souvislosti týkající se oslav vstřelených branek. Připravoval jste si vždy speciálně nějakou choreografii?

Většinou jsem jednal spontánně, v plánu jsem měl jednou přeskočit i plexisklo, ale náš brusič bruslí by asi nebyl moc nadšený

Hrajete nyní ještě hokej?

Nehraji už v žádném profesionálním ani poloprofesionálním týmu.

Hokej Vám asi chybí, hrál jste ho od malička….

Samozřejmě , že mi chybí, ale myslím, že nejtěžší bylo rozhodnutí, zda už skončit. Důležité je si nyní vyplnit volný čas, který jsem s hokejem téměř žádný neměl.

Jak tedy trávíte volný čas a udržujete se stále v kondici?

Volný čas trávím se svoji přítelkyní a co se kondice týče, udržuji se v posilovně, na in-line hokeji, hokejbale a v zimě hraji amatérskou hokejovou ligu v Jihlavě.

Je vidět, že jste na hokej úplně nezanevřel. Jaký máte názor na II. ligu a rozdíly mezi jednotlivými soutěžemi?

Myslím si, že II. liga je kvalitní soutěž a patří mezi nejnáročnější pro hráče, kteří za klubem dojíždí a k tomu ještě pracují. Týmy postavené na vrcholu tabulky II. ligy mohou konkurovat týmům v I.lize – viz. Chrudim.

Přemýšlel jste ještě o návratu k hokeji v Pelhřimově?

Zatím jsem nad tím neuvažoval, ale kdyby přišla nějaká zajímavá nabídka…J

Na co nejraději vzpomínáte v Pelhřimově?

Na atmosféru, když se dařilo a celý tým táhl za jeden provaz, a na fanoušky, které Pelhřimov má jedny z nejlepších v celé lize.

Jezdil jste do některého hokejového města opravdu rád?

Vrchlabí! To byly mé nejoblíbenější venkovní zápasy. Vždy jsem měl rád pořádnou emotivní atmosféru, vyrovnané skoré a kvalitní soupeře. Nerad vzpomínám na nemastný ani neslaný zápas třeba ve Slaném.

Jste i v soukromém životě stále tak emotivní jako při některých zápasech?

Já jsem někdy byl emotivní….?! To je otázka spíše pro mé blízké.

V některých zápasech jste nastupoval na pozici obránce. Neuvažoval jste někdy, že by jste na tomto postu pokračoval?

Asi každý malý kluk chce dávat góly a ani já jsem, nebyl výjimka. Nyní vím, že pokud bych se rozhodoval znova, byl bych určitě obránce. Myslím si, že mají mnohem větší možnost se hokejem živit a hrát delší dobu.

Vaše oblíbené číslo?

81

Váše neoblíbená část výstroje?

Chránič zubů, z kterým jsem se nikdy neskámošil

Měl jste nějaký talisman, který jste si bral na zápasy?

Blonďatý talisman jsem měl většinou v hledišti.

Měl jste nějaký rituál před zápásem?

Vždy jsem si začal oblékat výstroj z pravé strany.

Co by jste závěrem popřál hokeji v Pelhřimově?

Určitě jim přeji, aby zajistili finance v této nelehké době pro další období a aby se fanoušci opět dočkali play off, protože si to zaslouží za jejich celkový přístup.

Jiří Rada