HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.07.2009 | Jiří Rada | A-tým

Pavel Rafaj : Fanklub stále nemá důvěru jako míval dříve


Na otázky týkající se fanklubu jsem se zeptal předsedy občanského sdružení Pavla Rafaje . Jaké podmínky musí splnit nový člen fanklubu, jaké výhody na něho čekají, v jaké obchodní formě fanklub působí a mnohem více se dozvíte uvnitř článku.

Kolik má fanklub v součastné době zaregistrovaných členů?
Ve fanklubu je zaregistrováno pouze 27 členů. Víme, že je to málo. V dobách kdy tady fungoval fanklub jako neoficiální sdružení, tak počet členů byl kolem stovky.

V čem vidíte největší problém, že máte tak málo oficiálních členů?
Ten poměrně nízký počet členů je zapříčiněn tím, že tady byla určitá skupina lidí, kteří to dělali poměrně dlouho a dobře, ale najednou jsme přišli my a nastala taková určitá nedůvěra. Nikdo nevěděl, jak to budeme dělat. Z a druhé ve vedení byli lidé, kteří tu důvěru ve fanklubu neprohloubili. Ti lidé už tam nepůsobí, takže by jsme si přáli, kdyby se počet členů rozrostl a podařilo se nám vytvořit skvělé prostředí pro naše hokejisty.

Jaké podmínky musí každý potenciální nový člen splnit?
Pokud není starší 18 let, tak musí mít písemný souhlas zákonného zástupce, dále musí být trestně bezúhonný a poslední podmínkou je zaplacení členského příspěvku 200,- Kč na sezónu.

Jaké výhody mají členové fanklubu?
Určitě jim poskytujeme slevy na týmové suvenýry, jako jsou šály, čepice ( v jednání jsou také dresy, hrnečky s logem klubu apod. ) . Dále jsou to slevy na výjezdy k venkovním zápasům. Navíc vždy domácí tým poskytuje hostujícímu mužstvu volné vstupenky, tak samozřejmě mají přednost členové fanklubu. Jsou to spíše drobné věci, ale vždy se snažíme, aby ten člověk z toho členství alespoň nějakou výhodu měl.

V jaké formě vlastně funguje fanklub Spartaku Pelhřimov?
Fanklub vznikl v roce 2003 jako neoficiální, nikde neregistrované sdružení fanoušků. V roce 2008 jsme udělali ten krok vpřed a zaregistrovali jsme fanklub na Ministerstvu vnitra jako občanské sdružení. Oficiální název tedy je Hokejový fanklub Spartaku Pelhřimov o. s. . Takto jsme učinili, abychom mohli jednat se svými případnými sponzory a uzavírat s nimi obchodní smlouvy co se týče sponzorských příspěvků.

Jaké sponzory máte přímo na mysli? Máte tedy nějakého hlavního sponzora?
V minulém roce byla hlavním sponzorem agentura Dobrý den a letos to bude Foto Štěrba. My máme určitou dohodu s klubem, který nám za symbolickou částku poskytuje reklamní plochy na stadiónu. Poté je můžeme nabídnout firmám, které nám na nabídku kývnou. Uzavřeme s nimi smlouvu a dostaneme určitou částku, která jde na provoz fanklubu.

Jaký byl váš nejdelší výjezd mimo Pelhřimov?
Nejdelší výjezd byl určitě vloni do Orlové, která je vzdálena 320 km. To opravdu jedou pouze ti největší šílenci, ale jsme na to náležitě pyšní. Když to sečtu tak je to 640 km tam i zpět a jet kvůli jednomu zápasu takovou dálku a navíc prohrát gólem 2 vteřiny před konce utkání, to chce být opravdu srdečním fanouškem.

Na jaký venkovní zápas vás jelo opravdu nejvíce?
Nejvíce nás jelo rozhodně do Jindřichova Hradce v sezóně 2007 / 2008, kde jsme vytvořili skoro až domácí prostředí. Podle odhadů nás tam mohlo být až přes stovku fanoušků.

Více se můžete dozvědět na stránce věnované fanklubu a na neoficiálních webových stránkách fanklubu.



Jiří Rada