HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.11.2009 | Jiří Rada | A-tým

O místo v Jihlavě se musím poprat, má jasno Kašpar


Hokejově vyrůstal v Jihočeských Strakonicích, ale do seniorského hokeje nakoukl poprvé v Pelhřimově. Poté si Jana Kašpara vyhlédla prvoligová Dukla Jihlava a už v ní zůstal. Po přestupu do Jihlavy hrál za Pelhřimov na střídavé starty. Ani nyní tomu není jinak. V neděli se podílel na výhře Pelhřimova v Jindřichově Hradci a včera vybojoval cenné body proti Milevsku. Tento jednadvacetiletý obránce rozhodně nepatří na ledě mezi neviditelné hráče. Na první pohled zaujme svým dlouhým plnovousem.

Bylo dnes Milevsko tak slabé v porovnání třeba s Jindřichovým Hradcem?

Byli hodně špatní, ale Hradec byl také špatný.


Hradec byl ze špičky tabulky, Milevsko ze středu, byť jsou tam minimální bodové rozdíly. Proč je tedy Pelhřimov dnes již předposlední?

Tabulka je strašně vyrovnaná. Odehrál jsem tady čtyři zápasy. Nastoupil jsem proti Písku, ale ten je úplně někde jinde. Zbytek si myslím, že může porazit každý každého. Kluci asi nechytili začátek, jinak si nedokážu vysvětlit takovou bilanci. Doufám, že se začne dařit.


Myslíš, že už teď je ta krize zažehnaná, forma lepší, atmosféra lepší?

Atmosféra je určitě lepší. A jestli se začne dařit? Tak to se pozná, ale doufejme, že jo.


Jak to vůbec bereš v letošní sezóně? Nyní pravidelné starty v Pelhřimově, namísto v Dukle, kde nemáš místo v sestavě? Je to pro tebe tzv. blbá hokejová doba?

Těžko říci. Musím se prát o místo v sestavě Dukly. Poslali mě sem, tak mi nezbývá nic jiného, než hrát dobře. Určitě to neberu jako za trest. Musím podat kvalitní výkon a pak se uvidí.


V Pelhřimově jsi vstupoval do seniorského hokeje a fanoušci tě berou jako místního. Je to pro tebe jisté vysvobození, než kdybys musel jít třeba do Žďáru nad Sázavou?

Určitě. Hned jak jsem tady byl první rok, tak se mi tady líbilo. Byla tady perfektní parta a s kluky jsem si rozuměl. Jsem tady rád, a když vás mají i lidi rádi, tak se hraje parádně.


Oproti prvnímu roku v Pelhřimově jsi hodně změnil vizáž. Jak jsi přišel o vlasy, tak to už je stará historka, ale jak jsi přišel k tomu současnému? To je také nějaká sázka?

Já se rád sázím, jsem soutěživý člověk a s Láďou Rytnauerem jsem se vsadil v Jihlavě. Uvidíme, ještě na to mám chvíli, tak to snad vydržím. Až to skončí, tak na bradě nebudu mít vůbec nic.

Jiří Rada