HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.11.2009 | Jiří Rada | A-tým

Jsem moc rád, že si tady můžu zahrát, říká Daniel Vrdlovec


Daniel Vrdlovec má za sebou mládežnickou reprezentaci i extraligu juniorů za pražskou Slávii. Nyní je prvním rokem v seniorské kategorii a ze Slávie byl poslán do Havlíčkova Brodu. „V Brodě jsem první rok a nedostávám tolik prostoru, kolik bych potřeboval“, říká tento šikovný útočník. Proto má Vrdlovec vyřízen střídavý start do pelhřimovského Spartaku a jeví se ve skvělém světle. Zatím mezi jeho nejdůležitější góly za Spartak patří určitě ten rozhodující v derby Vysočiny mezi Pelhřimovem a Žďárem nad Sázavou.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 5:4
Dnes jste na soupeře vlétli doslova bleskově. Rázem jste vedli 2:0, ale o toto vedení jste brzy přišli. Čím to bylo?

Byl to hokej nahoru dolů. Bylo to o tom, komu to tam dříve padne. Nám tam padly dva góly, ale jim taky. Byl to hodně vyrovnaný zápas.


S čím jste do tohoto zápasu šli? Přeci jenom to bylo derby…

Žďár byl výše postavený, ale šli jsme do toho s tím, že chceme prostě vyhrát.


Dnešní soupeř většinou rozhodoval utkání ihned v první části. Nabádal vás trenér k aktivnímu začátku?

Určitě nás nabádal, abychom šli aktivně, ale hlavně ať všichni důsledně bráníme. Žďár v posledním zápase vyhrál první třetinu 7:1, tak bylo potřeba bránit, což se nám podařilo.


Jak se ti tady v Pelhřimově líbí? Přeci jenom Havlíčkův Brod je v první lize a ty tady hraješ druhou ligu.

Jsem moc rád, že si tady můžu zahrát. V Brodě jsem první rok a nedostávám tolik prostoru, kolik bych potřeboval. Je to tady super a jsem za to rád.


S kým se ti v Pelhřimově hraje nejlépe?

Já tady pokaždé hraji s někým jiným, takže vždy podle toho, jak se to složí. Minule jsem hrál s Burianem a Kubátem, ale dnes dneska hráli s Dostálem. Byl jsem tedy s Honzou Česnekem a Martinem Jánským, se kterými jsem si rozuměl.


Jiří Rada