HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.11.2009 | Jiří Rada | A-tým

Utkání se mi hodnotí velmi těžce, říká Zmrhal


Pelhřimovští hokejisté ztratili ve středu na ledě Trutnova svoji sedmi zápasovou neporazitelnost. "Utkání mělo několik nestandardních aspektů," řekl po utkání hlavní trenér Pelhřimova Pavel Zmrhal. Hosté dotahovali skóre od první třetiny a nakonec se jim podařilo vyrovnat. Jenomže ve třetí třetině zaúřadoval hlavní rozhodčí a Spartak bojoval spíše sám se sebou, neboť v jednu chvíli měl hlavní trenér k dispozici pouze deset hráčů do pole.

Pelhřimovský Spartak odcestoval k polským hranicím do Trutnova celkem s patnácti hráči do pole včetně s dvěma juniorama. „Sestava se mi na tento zápas skládala hodně těžko. Vypadli nám nějací hráči, tak jsme museli vzít dva juniory, kteří hrají krajskou soutěž juniorů, což se nedá s druhou ligou mužů srovnávat,“ ohlédl se za sestavou Zmrhal.

Hokejisté z Vysočiny celé utkání dotahovali náskok soupeře, ale ve třetí třetině propadli díky několika nestandardním aspektům. „Utkání mělo několik nestandardních aspektů. Přijeli jsme na utkání pozdě, v průběhu utkání jsme přišli o několik hráčů, kteří si nechali dát desetiminutový osobní trest, měli jsme problémy s bruslemi a navíc utkání nedohrál obránce Meloun, který má problém s kolenem,“ prozradil hlavní trenér Pelhřimova.

„Zlobit se můžeme ale pouze sami na sebe. Měli jsme dát branky v první třetině, neboť jsme domácí přestříleli,“ nehledal výmluvy někde jinde Zmrhal.

Poslední třetinu hodně ovlivnil hlavní rozhodčí. Když už se Pelhřimov mohl dostat do tlaku, tak byl kapitán Tecl vyloučen na pět minut plus do konce utkání za vražení na hrazení a ani dalším desetiminutovým trestům se hráči z Vysočiny nevyvarovali. „ K poslední třetině se není potřeba vyjadřovat. Rozhodčí nasadil odlišný metr na domácí a na nás. Nechci to ale házet na rozhodčího. Branky jsme měli dát my a měli jsme zápas rozhodnout,“ dodal pelhřimovský lodivod.

Jiří Rada