HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.12.2009 | Jiří Rada | A-tým

Startuje druhá polovina soutěže, přijede jindřichohradecký Vajgar


Druhá národní liga se již přehupuje do své druhé poloviny a pelhřimovští hokejisté po jedenáctidenní přestávce opět půjdou na zápasový led. Na Vysočinu přijede velice známý Jindřichův Hradec, který se nachází v tabulce právě před Spartakem. S jistotou ovšem do utkání, stejně jako při prvním letošním vzájemným měřením sil, nenastoupí pelhřimovská brankářská opora Pavel Maláč, který si v posledním utkání přivodil zranění kolene. Utkání startuje v neděli od 17:00 a změnu stavu můžete sledovat ZDE.

Tento článek patří k zápasu PEL - JHR 2:5

Hokejisté pelhřimovského Spartaku po jedenáctidenní přestávce způsobené vyřazením Milevska ze soutěže a poté odloženým zápasem proti Nymburku jdou opět na zápasový led. Jejím prvním soupeřem ve druhé polovině soutěže bude jindřichohradecký Vajgar. Jindřichův Hradec dlouho držel pěti zápasovou šňůru výher, ale poté přišla překvapivá prohra v Kutné Hoře. Navíc i další utkání se jindřichohradeckým nepovedlo a v přímém souboji o druhé místo podlehli Benešovu. Poslední utkání však znovu zvládli na jedničku a z Nymburku si přivezli všechny tři body.

Do sestavy Spartaku se vrací po dlouhém zranění útočník Petr Votápek i obránce Lukáš Vomela, jenž v minulých týdnech prodělal zákeřnou mexickou chřipku, kterou se ovšem s přispěním léků podařilo zahnat a Vomela je opět připraven do hry. Duo utkání naopak nezasáhne obránce Martin Melou, který se zranil v utkání proti Trutnovu a obnovil si zranění kolene. Mezi zraněnými bohužel zůstává i zkušený brankář Pavel Maláč, který si léčí zraněné koleno po duelu s Benešovem. Proto je na místě otázka, kdo jej zastoupí v brance. V týdnu se spekulovalo s brankářem z Tábora, ale dnes je tomu úplně jinak. Do branky se s největší pravděpodobností postaví dvaadvacetiletý brankář prvoligové Třebíče Pavel Míča. V týdnu byl na marodce i Roháčik s Maříkem, ale tyto dva hráči se v sestavě domácího celku objeví.

Branku Vajgaru střeží Tomáš Kubeš, který ve svých statistikách má procentuální úspěšnost 87,46 %. Nejlepším střelcem z řad obránců je Tomáš Tupý s pěti brankami a dvěma asistencemi. Nejproduktivnějším útočníkem jindřichohradeckého Vajgaru je David Kupec s dvaceti devíti kanadskými body za jedenáct branek a osmnáct asistencí.

Sestava Jindřichova Hradce z posledního utkání:

Hnízdil - Zíb, Tupý, Klíma, Chmel, Fiedler, Ištvánik, Bílek - Mikš, Bula, Skokan - Šulčík, Kupec, Dvořák - Mazanec, Voříšek, Matušík - Novák, Toporin.

Zápasy 23. kola

sobota 12. 12.2009 
HC Benešov - IHC KOMTERM Písek 2:7
neděle 13.12.2009
HC Trutnov - HC Kobra Praha
Spartak Pelhřimov - KLH Vajgar Jindřichův Hradec
TJ Stadion Kutná Hora - SKLH Žďár nad Sázavou	
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Trutnov


Jiří Rada