HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.01.2010 | Jiří Rada | A-tým

Potvrdí Spartak svoji skvělou bilanci proti Benešovu?


Již dnes přivítají pelhřimovští hokejisté na svém ledě třetí tým tabulky – Benešov. Spartaku se proti tomuto soupeři více než daří, neboť oba letošní vzájemné zápasy vyhrál a ani historie těchto duelů nemluví jinak, než právě pro Pelhřimov. Navíc na soupisku červenobílých přibyl v těchto dnech Lukáš Popela, který přišel z Břeclavi na hostování do konce sezóny. Utkání začíná dnes od 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - BNS 4:2

Pelhřimovský kádr v těchto dnech opět prošel doplněním. Zadní řady Spartaku doplnil Lukáš Popela, který je odchovancem Třebíče, ale již přes rok a půl hájil barvy Břeclavi, která ho pustila do Pelhřimova na hostování do konce sezóny. Dalším novým obráncem se stal Jaroslav Hertl, hráč pražské Slavie, jenž letos obléká dres Rebelů z Havlíčkova Brodu a do Spartaku má vyřízený střídavý start. Hertl má přes svůj mladý věk spoustu zkušeností a dokonce i nastoupil za Slavii v nejvyšší české soutěži. Kádr rozšířil i v pořadí již třetí „nový“ obránce. Je jím Jan Pavlík, který již pelhřimovský dres oblékl v minulé a předminulé sezóně. Nyní hraje v Havlíčkově Brodě a do Pelhřimova má stejně jako Hertl vyřízené střídavé starty.

Sestava Spartaku bude v dnešním utkání doplněna pouze o Popelku a pravděpodobně Hertla, protože Pavlík ještě uvolněn nebude. Jinak by se sestava oproti nedělnímu zápasu v Kutné Hoře měnit neměla.

Vodní Lvi z Benešova se dlouhou dobu drží na druhé příčce tabulky, ale jejich výkonnostní nevyrovnanost tomu neodpovídá. Na druhou stranu je nutno dodat, že určitá sílu v mužstvu mají, neboť v posledním utkání doslova rozstříleli Nymburk vysoko 11:5. Týmovým statistikám vládne útočník Michal Kaňka se 49 kanadskými body (17+32).

Sestava Benešova z posledního utkání:

Babka (14. Malík) – Zeman, J. Verbík, Kaňka, Bosas (31. Nestrašil), Kocman – Srdínko, R. Verbík, Holánek, P. Dvořák, Jonáš – Procházka, Fiala, Drda (31. Burda), Jaeger (31. Strnad).

Zápasy 31. kola

Spartak Pelhřimov - HC Benešov
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - TJ Stadion Kutná Hora 
IHC KOMTERM Písek - TJ SC Kolín 
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Kobra Praha
Jiří Rada