HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.01.2010 | Jiří Rada | A-tým

Třetí lajna je ve formě a ve třech zápasech vstřelila 7 branek


Kdo si myslí, že třetí pětka je pouze „udržovací“, tak se v těchto dnech velmi mílí. Od vydařeného utkání v Kutné Hoře se třetí útok chytl a střílí branky jako na běžícím páse. Střeleckou formu zvláště chytil centr Lukáš Dostál. Ale body sbírají i ostatní útočníci této pětky a ve třech zápasech zaznamenali sedm gólů. Krátkého zhodnocení sobotního utkání v Nymburku se zhostil levý křídelník této formace Martin Jánský.

Tento článek patří k zápasu NYM - PEL 4:6
Jak bys zhodnotil utkání v Nymburku?

Utkání to bylo ve velice rychlém tempu, pořád se hrálo nahoru dolů. Jednou vedl Nymburk, potom zase my. Nakonec nám už to druhé vedení v zápase zůstalo a tak jsme získali důležité 3 body.

Co nakonec utkání rozhodlo ve váš prospěch?

Asi opět větší vůle po vítězství, možná i větší zkušenost. Nymburk měl mladé mužstvo a v rozhodujících momentech hry se mi zdálo, že mu právě ta zkušenost chyběla a tak tropil chyby. Navíc nás trenér nabádal tomu, že musíme zvítězit, abychom se ještě více odpoutali od chvostu a tak jsme do toho šli na 110%. Ve středu máme volno, takže jsme se nemuseli rozhodně na nic šetřit.

S jakou taktikou jste do zápasu vstoupili?

Se stejnou jako v utkáních předešlých. Každé střídání hrát na 0:0, dávat si rychlé přihrávky a jít do všeho naplno.

Nymburk se ujal vedení již ve 4. minutě utkání, co tomuto gólu předcházelo?

Propadli jsme v útočném pásmu a vzniklo přečíslení dva na jednoho, které domácí sehráli perfektně.

Podařilo se Ti vstřelit gól, jak ten padl?

Nahodil jsem puk do útočného pásma, kde Hadr (Tomáš Hadrava, pozn. redakce), odstavil Dastymu (Lukáš Dostál, pozn. redakce) protihráče a ten mě našel nikým nehlídaným před brankou a trefil jsem to gólmanovi pod vyrážečku.

Poslední tři zápasy vaše lajna vždy bodovala, ale předtím tolik ne. Kde bys hledal příčiny úspěchů?

Určitě je to tím, že spolu teď stabilně trénujeme a hodně jsme si s Hadrem a Dastym sedli. Při zápasech, ale i tréninkách rozebíráme různé situace, jak jsme co mohli udělat ještě o něco lépe. Hodně mezi sebou komunikujeme. Navíc od té doby, co se nám povedl zápas v Kutné Hoře, se snažíme hodně bruslit a hrát na každého soupeře agresivně. Což se nám zatím daří a doufám, že nám to do konce sezóny vydrží.

Jiří Rada