HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.02.2010 | Jiří Rada | A-tým

Opět je to tady! Spartak hostí Žďár nad Sázavou


Fanoušci obou táborů již netrpělivě čekají na nedělní druholigovou bitvu o Vysočinu, neboť právě v neděli 14. února se na pelhřimovském zimním stadionu utkají jediní dva zástupci Vysočiny ve druhé lize. I když se pelhřimovskému Spartaku ve dvou posledních zápasech nedařilo, tak ty důležitější utkání právě přicházejí a jako první čeká na svěřence trenéra Pavla Zmrhala regionální rival ze Ždáru nad Sázavou. Utkání začíná v 17 hodin a pro ty, kteří se rozhodnou sledovat tento souboj z domova je připraven podrobný online přenos.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 5:4

Jak jsme již zmínili, bitva to nebude ledajaká. Na souboj Pelhřimova se Žďárem nad Sázavou se těší nejen fanoušci, ale i samotní hráči. „Na Žďár se těším, protože doufám, že přijde více fanoušků a bude bouřlivá atmosféra,“ nechal se slyšet Martin Mařík. I z pohledu fanoušků obou týmu se jedná o hojně navštěvovaná utkání, neboť průměrná návštěvnost sahá k 700 diváků na zápas. Žďár se nyní nachází na dlouhé vítězné vlně dlouhé čtyři zápasy, ale je nutno dodat, že má před sebou na rozdíl od Spartaku ještě zápasy proti Písku a Jindřichovu Hradce, tedy proti nejsilnějším týmům tabulky.

V těchto zápasech také zatím platí nepsané pravidlo, že body zůstávají doma. První zápas na žďárských Bouchalkách Pelhřimov prohrál 3:6, ale odveta u Bělé vyšla lépe domácímu Pelhřimovu. Druhé derby mezi týmy z Vysočiny přineslo parádní dramatický hokej s fantastickou diváckou kulisou. Utkání tehdy rozhodl necelou minutu před koncem základní hrací doby Daniel Vrdlovec, který bude pravděpodobně v nedělním utkání chybět z důvodu osmifinálových bojů mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. Zatím poslední vzájemné měření sil se konalo po Vánocích na ledě Žďáru nad Sázavou a pro Pelhřimov nedopadlo dle představ. Spartak si odvezl vysokou porážku 2:6, přičemž po druhé třetině prohrával již 0:6. Výsledkem je tedy letošní bilance zápasů 2:1 pro Žďár, ale již v neděli může být tato vzájemná bilance srovnána.

Zatím asi nikdo nedokáže odhadnout, kdo z pendlů bude k dispozici, neboť první liga má rozehrané předkolo play-off mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. Jediné s čím se dá zatím polemizovat je fakt, že v úvodním pátečním utkání nenastoupil do utkání jihlavský Kašpar a Zelený byl pouze jako sedmý bek na střídačce. Na straně hostů z Havlíčkova Brodu seděl Vrdlovec, ale ani ten do utkání nezasáhl.

Konec přestupového období nepřinesl ve Žďáře žádné překvapení, tedy až na výjimku v podání brankáře Romana Kousala, který Pelhřimov zná z jeho působení ve Spartaku v sezóně 2005-2006. Kousal přišel do týmu po Novém roce a měl by být vlastním gólmanem Žďáru nad Sázavou, neboť museli stále spoléhat na jihlavskou Duklu, zda jim zapůjčí některého brankáře. Nejlépe se ale vede Vratislavu Vajnerovi, který se s Kousalem nyní v brance střídá. Z týmu ale odešli hrající asistent trenéra Jiří Kaut, jenž zamířil do Chotěboře, která hraje krajský přebor a Jan Fibikar, kterému právě Chotěboř neprodloužila hostování.

Žďár nad Sázavou může spoléhat na svá útočná esa Kunstmüller, Bukáček a Plachý J., kteří dohromady nastříleli 37 branek. Jenomže v nedělním utkání se budou muset hosté obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Bukáčka, neboť v posledním utkání proti Nymburku obdržel trest ve hře a nejméně jeden zápas si nezahraje. „To je samozřejmě škoda a velká ztráta pro nás, protože Míra patří mezi základní pilíře týmu, ale v Benešově jsme to bez něj také zvládli,“ okomentoval absenci nejproduktivnějšího útočníka trenér Jaroslav Benák.

Sestava Žďáru nad Sázavou z posledního utkání:

Kousal - Koželuh, Doležal, Smejkal, Souček, Pleva, Sobotka R. – Plachý, Sobotka M., Vránek, Kunstmüller, Bukáček, Dítě, Dobiáš, Vítek, Kuřítko, Mühlfait, Šír

Zápasy 37. kola

 sobota 13.února 
NED Hockey Nymburk – HC Kobra Praha
HC Benešov - TJ SC Kolín
 neděle 14.února
Spartak Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou - od 17:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – IHC KOMTERM Písek
HC Kobra Praha – HC Benešov
 
Jiří Rada