HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.02.2010 | Jiří Rada | A-tým

Trenér Zmrhal: Takový závěr bychom neměli dopustit


Na střídačce pelhřimovského Spartaku již zažil mnoho, ale takovýto infarktový závěr nejspíše ne. Pavel Zmrhal v závěru třetí dvacetiminutovky pouze nevěřícně koukal, co se na ledě děje a kolikrát pouze vzhlížel k hokejovému Bohu, zda je to vůbec možné. Nejvíce úzko mu muselo být při vyloučení Kubáta devět vteřin před koncem. Nakonec utkání dopadlo pro Pelhřimov dobře a i hlavní trenér byl za tři body velice rád.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 5:4
Jak byste zhodnotil utkání proti Žďáru nad Sázavou?

Hodnocení dnešního zápasu by bylo asi ne na jeden článek, ale rovnou na celé noviny. Soupeř předvedl parádní výkon ve hře dopředu, což nám dělalo hrozné problémy a dokázal bojovat i v takovém počtu, jakém byl. Naši hráči o síle Žďáru věděli a mrzí mě, že jsme se s tím nedokázali srovnat a soupeře jsme neustále pouštěli do šancí. Myslím si, že bychom měli být natolik zkušené mužstvo a neměli bychom dopustit, abychom o vítězství málem třikrát přišli. Naštěstí jsme vstřelili rozhodující branku, ale s předvedenou hrou rozhodně spokojený rozhodně nejsem. S hráčema asi mluvím španělsky, nebo anglicky. Pořád mě asi nechápou a o všem věděli a na ledě to stejně vypadalo jinak. Nicméně alespoň máme tři body.

Druhá třetina byla přerušena z důvodu úpravy ledu, jak to poznamenalo další průběh utkání?

To průběh zápasu poznamenalo každopádně, protože podle mého názoru, kdybychom tu přesilovou hru pět na tři hráli v té třetině, tak bychom ji odehráli úplně jinak. Hráli jsme ji po těch dvaceti minutách přerušení, kdy jsme byli studení.

Co jste svým hráčům radil v době, kdy byl soupeř psychicky rozladěný?

Oni už to nedokázali unést od druhé třetiny, kdy se zcela zbytečně divili vyloučení za zcela evidentní krosček a rozhodčí na to reagoval správně. Sjeli se k němu dva hráči, kteří nemají „céčko“ ani „áčko“, takže se nikdo nemůže divit, že ty tresty dostali. Mrzí mě to, že jsme tohoto psychického rozpoložení a počtu, ve kterém Žďár utkání dohrával, nedokázali zužitkovat. Takhle jsme museli hrát do poslední vteřiny na nervy a nakonec jsme ještě mohli dostat branku.

Jiří Rada