HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.02.2010 | Jiří Rada | A-tým

Soupeře jsme téměř k ničemu nepustili, říká Jánský


Spartak již od začátku středečního střetnutí v Trutnově byl aktivnější a soupeř dlouho nemohl najít mezeru v pelhřimovské defenzivě. Hokejisté z Vysočiny vstoupili do utkání úplně s opačným nasazením, než se kterým se prezentovali v posledních zápasech a hned to přineslo své ovoce. Zhodnocení se zhostil Martin Jánský, který v Pelhřimově zažívá slibné hokejové období, přičemž nasbíral 11 bodů (7+4).

Tento článek patří k zápasu TRU - PEL 1:4

Středeční zápas na severu Čech se pelhřimovským hokejistům doslova povedl, neboť již první třetina přinesla ze strany Pelhřimova zodpovědnou hru v obraně, což také určitě rozhodlo zápas. „Utkání v Trutnově jsme odehráli velice spolehlivě od zadu, soupeře jsme téměř k ničemu nepustili, dobře jsme bránili střední pásmo a navíc jsme přidali nějaké góly a to rozhodlo. Konečně se k nám také přiklonilo trochu víc štěstí, než v předešlých zápasech nejisté kotouče se nám téměř vždy odrazili na naše hokejky a to také sehrálo svojí roli. Jsem moc rád, že se nám to utkání podařilo vyhrát, protože pro nás bylo velice důležité, “ zhodnotil utkání Martin Jánský.

Vlivem nachlazení neodcestoval do Trutnova Lukáš Dostál, tudíž musel hlavní trenér vyřešit, koho k Jánskému a Hadravovi postaví. Nakonec to i vyplynulo ze sestavy a ve třetím útoku se objevil Jiří Burian. Jak se s tím tedy Jánský srovnal? „Nejlépe se mi hraje s Dastym (Lukáš Dostál – pozn. redakce) a Hadravou, protože jsme toho spolu odehráli nejvíce, ale s Burym (Jiří Burian – pozn. redakce) to také šlo,“ řekl odchovanec třebíčského hokeje.

Jedinou černou kaňku na středeční utkání vrhá neproměňování přesilových her, které měli hokejisté Spartaku k dispozici čtyři, ale ani jednu nevyužili. „Měli bychom je více trénovat, protože je to věc, která může rozhodnout zápasy. V našich přesilovkách nám zatím chybí jasný střelec, který by to dokázal od modré propálit,“ našel příčinu nepovedených početních výhod Jánský.

Jiří Rada