HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.10.2010 | Eva Streichsbierová | A-tým

Do Pelhřimova dorazí další regionální rival, Spartak čeká souboj s Chotěboří


Pelhřimov si užije druhé letošní regionální derby. Po Žďáru nad Sázavou dorazí na pelhřimovský stadion také Chotěboř, které se zatím v nové sezoně příliš nedaří. Po osmi odehraných kolech je předposlední. „Útočit k nám asi moc nepřijede, spíš se bude soustředit na obranu,“ je přesvědčen hlavní kouč Spartaku Jaroslav Martínek. Utkání 9. kola začne v Pelhřimově v neděli 17. října v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - CHO 12:5

Minulý týden se pelhřimovští hokejisté dvakrát představili v roli hostů a ani jeden zápas jim nevyšel. V Nymburku sice měli utkání výborně rozehrané, přesto nakonec odjížděli po porážce 4:5 s prázdnou. „Byla to velká škoda, protože ještě pět minut před koncem jsme vedli 3:2. A to jsem opravdu věřil, že se nám podaří nějaký bod odvézt,“ uvedl trenér.

Další těsná ztráta pak přišla v Trutnově, kde Spartak přenechal domácím vítězství 3:2. „Dvě třetiny jsme hráli špatně, v poslední už se potom kluci vzpamatovali a začali předvádět naši hru, jenže dvacet minut prostě na body nestačí,“ povzdechl si Martínek. „Žádnou tragédii z toho ale neděláme. Věřím, že doma teď uspějeme,“ přispěchal s dodatkem.

Zdravotně jsou prý všichni hráči v pořádku, otazník visí pouze nad posilami z prvoligové Jihlavy. „Uvidíme, na čem se domluvíme s trenérem Vlkem. Chtěli bychom zase Ondru Posmyka a Honzu Zeleného, tak snad nám je Dukla uvolní,“ svěřil se s přáním šéf pelhřimovské střídačky. Ten má také naprosto jasno v tom, jak by mělo nadcházející domácí utkání vypadat. „Samozřejmě půjdeme za výhrou! Já osobně méně než tři neberu,“ svěřil se.

Nedělní soupeř Pelhřimova je v letošní druholigové sezoně nováčkem. Zatím se Chotěboři podařilo získat pouhých šest bodů, což je jen o jeden bod víc než má na kontě aktuálně nejhorší tým skupiny Střed - Jindřichův Hradec. V minulém kole navíc utrpěli chotěbořští hokejisté v domácím utkání s Nymburkem ostudný debakl 1:10.

Eva Streichsbierová