HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.10.2010 | Eva Streichsbierová | A-tým

Návštěvnost na domácí zápasy roste, raduje se trenér Spartaku Martínek


Spartak Pelhřimov připravil vlastním fanouškům další vydařené hokejové představení. Po kanonádě v derby s Chotěboří, kterou doma přestřílel 12:5, porazil na pelhřimovském stadionu suveréna druholigové skupiny Střed. Benešov poslal z ledu s porážkou 2:5. „Celý mančaft hrál velmi dobře,“ nešetřil chválou na adresu svých svěřenců hlavní kouč Jaroslav Martínek.

Tento článek patří k zápasu PEL - BNS 5:2

V polovině utkání vedli pelhřimovští hokejisté přesvědčivě 4:0. „Pak jsme sice dvakrát inkasovali, ale neznervózněl jsem. Kluci jsou momentálně ve výborné psychické pohodě a já stoprocentně věřil, že dotáhneme zápas do úspěšného konce,“ svěřil se trenér. „A taky to nakonec dobře dopadlo,“ dodal s úsměvem.

Souboj s Benešovem znovu potvrdil, že se letos Spartaku na domácím ledě náramně daří. Z pěti utkání dokázal dovést do vítězného konce čtyři. „Podpora našich fanoušků nám pomáhá,“ prozradil Martínek. „Výbornou zprávou je, že návštěvnost v Pelhřimově roste. Teď na Benešov přišlo dokonce nějaký šest set lidí, což je paráda,“ pochvaloval si.

Jediné, co by prý nedělnímu utkání vytknul, bylo, že jeho svěřenci neproměnili víc šancí. „Těch vyložených jsme měli hned několik, a pokud bychom z nich dali ještě aspoň dva nebo tři góly navíc, mohli jsme dohrávat ve větším klidu,“ přesvědčoval trenér. „Ale i tak jsou tři body doma, takže jsme spokojeni. Aspoň jsme se trochu vzdálili svým soupeřům. Kdyby to tak chtělo ještě chvilku vydržet,“ přidal přání.

Ve druholigové tabulce skupiny Střed je Spartak aktuálně třetí. Od druhého Kolína ho dělí pouhý jeden bod, naopak před čtvrtý Nymburkem má tříbodový náskok. V dalším kole pocestují pelhřimovští hokejisté v neděli 31. října právě na led druhého Kolína.

Eva Streichsbierová