HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.12.2010 | Jiří Rada | A-tým

První gól vůbec nic neznamenal, ohlížel se za zápasem obránce Spartaku Šustr


Středeční vítězství pelhřimovského Spartaku na horkém ledě Kutné Hory znamenal pro svěřence trenéra Melouna už pátou výhru po sobě. „V kabině vládne pohoda a uvolněná atmosféra. A ještě aby ne, když jsme druhý,“ pousmál se po zápase Jan Šustr – obránce třetí pětky, který si v utkání připsal i jednu asistenci na gól Kubáta.

Tento článek patří k zápasu KUT - PEL 3:4 sn

Pelhřimov odcestoval do Kutné Hory s jasným cílem - bodovat. Ovšem první minuty utkání mluvily pro Sršně, kteří se brzy ujali vedení 1:0. „Domácí na nás vlítli, ale první gól ještě moc neznamenal. Sice nás dostali pod mírný tlak, jenže nás to paradoxně nakoplo k lepšímu pohybu,“ nezalekl se úvodní branky utkání devatenáctiletý bek.

Rozhodující okamžik utkání přišel ve třetí třetině. „Po sporném vyloučení do konce utkání jsme přišli o Součka (Pavel Suk – pozn. autora) a pak byl potrestaný na dvě minuty i Macas (Martin Tecl – pozn. autora). Dlouho jsme se museli bránit nejprve dvojnásobnému oslabení a pak ještě skoro tříminutovému klasickému. Naštěstí jsme se dokázali semknout a s vypětím všech sil tohle oslabení zvládli,“ popsal nepříjemnou situaci ze třetí třetiny Šustr. „Podle mě to byl klíčový moment utkání, protože kdyby se domácí dostali do vedení, těžko bychom se opět zvedali.“

Cesta Spartaku k bodům byla tedy v Kutné Hoře trnitá více než dost. Tak například v pětiminutovém prodloužení nejprve Pelhřimov neproměnil přesilovou hru, hned potom mohl ukončit zápas kutnohorský Vylíčil, který se rozjel v trestném střílení proti Dolejšovi, ale při zakončení netrefil branku. „Domácí naše přesilovky perfektně bránili, bylo hrozně těžký něco vymyslet,“ přiznal Šustr, který ani při trestném střílení Vylíčila neztrácel hlavu: „Při tom nájezdu jsem byl úplně klidný, protože Daniel zase chytal skvěle a v nájezdech si věří. Byl jsem si prostě jistý, že utkání neskončí.“

Konečného vítěze tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých Dolejš potvrdil Šustrova slova a za svá záda pustil pouze jediný pokus Beránka. To na druhé straně Kalousek se musel otočit pro puk hned dvakrát, když dva nájezdy za sebou proměnil střelec Plachý. „Jsou to pro nás důležité body, díky nim jsme tam, kde jsme. Teď nás čeká domácí souboj proti Kolínu a musíme se soustředit pouze na něj. Doufám, že naše výsledky přilákají na stadion co nejvíce lidí, protože bez nich se hokej hrát nedá,“ svěřil se s přáním obránce Pelhřimova.

Jiří Rada