HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.06.2011 | Jiří Rada | A-tým

Šustr pelhřimovský dres už neoblékne


Minulá sezona byla pro Jana Šustra první mezi muži a rozhodně v ní nezklamal. Stal se platným obráncem třetí pětky a na ledě dostával hodně prostoru, ovšem tomu je nyní konec. Po uplynulé sezoně se rozhodl s hokejem kvůli nové práci skončit a to znamená, že pelhřimovský dres již neoblékne. "Práce je u mě na prvním místě, takže na hokej mi čas nezbývá," řekl v rozhovoru mladý obránce Šustr.

Honzo, proč ses vlastně rozhodl skončit s hokejem?
Našel jsem si práci, která mi nedovoluje časově stíhat tréninky ani zápasy. Práce se pro mě stala prioritou číslo jedna, tudíž hokej budu mít už jenom jako koníčka.

Jak dlouho jsi přemýšlel, čemu dát přednost?
Už jsem o této možnosti přemýšlel minulou sezonu, ale práci jsem nenašel, takže jsem mohl v klidu dohrát výbornou sezonu v Pelhřimově. Ovšem letos se mi zaměstnání najít podařilo, takže proto jsem musel udělat toto rozhodnutí.

Jak bys tedy zhodnotil svojí první celou sezonu mezi muži?
Jedna sezona se těžko hodnotí, ale pro mě to bylo hlavně o sbírání zkušeností a učení se od starších hráčů. Ani jsem vlastně nečekal, že bych toho tolik odehrál. Spíše jsem očekával, že budu vysedávat na střídačce, ale za šanci jsem rozhodně rád.

Ty už jsi koketoval s myšlenkou skončit s hokejem před uplynulou sezonou, kdy jsi končil v juniorce, je to tak?
Když mi skončila poslední sezona v jihlavské juniorce, tak jsem věděl, že do prvoligového áčka se nedostanu. Proto jsem oznámil, že v Dukle končím. Poté jsem nastoupil na brigádu do Sporthotelu v Pelhřimově a po vzájemné domluvě s panem Kučerou jsem se začal připravovat v Pelhřimově.

Nezkoušel ses domluvit na nějakém individuálním plánu, abys přeci jenom nemusel skončit?
To jsem vůbec nezkoušel, neboť by to nemělo cenu. Hokejista musí být s týmem po celou dobu a na každém tréninku. V hlavě jsem měl jasno a jsem rád, že pan Kučera mě pochopil.

V jaké míře se teda nyní budeš hokeji věnovat?
Hokeji se budu věnovat už jenom pouze okrajově, když bude čas a chuť.

Neuvažoval jsi třeba o trénování pelhřimovských žáků?
Tak o tom jsem vůbec neuvažoval. Nejsem si jistý, jestli bych to dokázal hlavně po psychické stránce.


Jiří Rada