HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.11.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Sršni odlétli bez bodu

Pelhřimov - Pelhřimovští hokejisté natáhli bodovou šňůru již na 10 bodů. Když v domácím prostředí prohráli v prodloužení s Jindřichovým Hradcem, zdolali Milevsko a zvítězili na půdě Benešova. Dnes doma porazili nyní již poslední Kutnou Horu. Domácí nastoupili v nekompletní sestavě, když pro zranění chyběl Tomáš Plachý, kterého v centru prvního útoku nahradil Tomáš Nermuť. Kvůli angíně chyběl i obránce Tomáš Prostředník. Roustoucí formu potvrdil brankář David Adamec, který si připsal první čisté konto v sezóně.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
21.11.2007
18:00
3:0
(2:0, 0:0, 1:0)
Kutná Hora
Branky a nahrávky: 2. Šejnoha (Anderle), 17. Plch (Anderle, Florián), 59. Hrbatý (Tecl). Rozhodčí: Pešina - Fiala, Flégl. Vyloučení: 7:7, navíc Anderle (Pel) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 32:26. Průběh utkání: 3:0.

PEL: Adamec - Vácha, Meloun, Beránek, Plch, Klíma, Smetana - Hrbatý, Nermuť, Tecl - Florián, Anderle, Šejnoha - Digrin, Hadrava, Špatenka - Votápek

KUT: Barta - Jančařík, Havlíček, Kosejk, Marša, Janata, Kadlec - Králíček, Bláha, Hemský - Chytráček, Muras, Kraučuk - Polák, Mizera, Andrle

Pelhřimovští začali zápas s týmem ze suterénu tabulky skvěle, aktivní hrou dostali soupeře pod tlak a brzy se radovali z vedoucí branky. Po 87 vteřinách hry chytrou tečí Anderleho střely usměrnil puk mezi betony Barty Šejnoha. Šance se v první třetině střídaly na obou stranách, ovšem herní aktivita byla na hokejkách borců Pelhřimova. Ti své vedení pojistili v 16. minutě. Přesilovkovou kombinaci rozehráli Florián a Anderle, vše dokončil opět střelou mezi Bartovy betony obránce Plch. Pelhřimovští mohli odcházet do kabin s ještě větším náskokem, šanci na zvýšení skóre měl hlavně Anderle, který neproměnil nájezd na brankáře Sršňů.

Druhá třetina nabídla podobný obraz hry. Anderle se však nezbavil střelecké smůly při nájezdech a ve 22. minutě opět ztroskotal na Bartovi. O dvě minuty později se do přečíslení řítili Hrbatý s Šejnohou, druhý jmenovaný však skórem pohnout nedokázal. Hosté se nevzdávali a i oni dokázali před brankou řádně zatopit. Ve 24. minutě měl dobrou střeleckou příležitost Bláha, ve 30. minutě v přesilovce nevyužili přečíslení dva na jednoho odchovanci havlíčkobrodského hokeje Chytráček s Kraučukem. Ve 33. minutě stáli při Bartovi všichni svatí. V oslabení Pelhřimova se na něj řítil Tecl, který dokonce brankáře Sršňů překonal, jenže puk cinkl o břevno.

Třetí třetina nabídla marnou snahu hostů o korekci výsledku. Pelhřimovští už více mysleli na udržení dvougólového náskoku, místo kombinací v útočném pásmu se soustředili na defenzívu. Hosty do mnoha šancí nepustili, ale v 51. minutě všem fanouškům Spartaku zatrnulo, když Jančařík trefil od modré tyč. Rozuzlení přinesla 59. minuta. Bezradní Kutnohorští sáhli k power play, ale tu brzy ukončil Hrbatý, který vstřelil po přihrávce Tecla do prázdné branky třetí gól.

Domácí vyhráli zaslouženě. Na ledě nechali srdíčko, nejdůležitější postavou zápasu byl spolehlivý brankář Adamec.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér pelhřimovského mužstva: „V první třetině jsme měli parádní útočnou fázi, kromě dvou gólů jsme si vytvořili hodně dalších šancí. Možná jsme si začali myslet, že se ze zápasu stanou útočné manévry, na což jsme malinko doplatili. Soupeř pak zpřesnil nahrávky a jelikož nám chyběl pohyb, musel vyniknout brankář Adamec. Jsem velmi rád, že jsme utkání zvládli. Už jen z toho důvodu, že jsme nemohli využít pendly z Havlíčkova Brodu.“

Tomáš Topol, asistent trenéra kutnohorského mužstva: "Podle mého názoru to bylo naprosto vyrovnané utkání. Ze začátku jsme dostali dva laciné góly a další naší tragedií je, že neproměňujeme šance. Nikdo by se nemohl divit, kdyby první třetina skončila 4:2. A to asi rozhodlo zápas."

Marcel Doubek