HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.12.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Naděje zhasla po padesáti minutách

Spartak prodloužil sérii neúspěchů na píseckém ledě, když nedokázal skórovat a sám třikrát inkasoval. Hosté inkasovali všechny branky v rozmezí tří minut třetí třetiny. Za Pelhřimov nastoupila ve třetí lajně dvojice juniorů Votápek a Holec.

Písek
ZS Písek
15.12.2007
17:00
3:0
(0:0, 0:0, 3:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 51. Mošovský (Hovora, Novák), 52. Kica (Filipi), 53. Svoboda (Hovora). Rozhodčí: Bacílek - Chochola, Marek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 3:0.

PIS: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Hauer, Kica, Míka, Hovora, Řehoř, Mikeska, Nikodém, Novák, Mošovský, Kořánek, Filipi, Vokatý

PEL: Adamec - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana, Vácha - Hrbatý, Plachý, Tecl - Digrin, Anderle, Šejnoha - Špatenka, Holec, Votápek

Utkání začalo z obou stran opatrně. V první větší šanci se ocitl až v 11. minutě Digrin, ale Kubiš si s jeho střelou poradil. Ve 14. minutě měli příležitost také Písečtí. Mošovský s Mikesku však přečíslení dva na jednoho v branku zúročit nedokázali. V 19. minutě mohl po přihrávce Digrina skórovat Anderle, avšak Kubiš jeho střelu skryl do lapačky.

Druhá třetina začala v podobném duchu jako ta první. Ve 24. minutě měl velkou šanci Kica, kterému střelu do odkryté klece zblokoval jeden z pelhřimovských obránců. V polovině třetiny jeli dva na jednoho Kica a střílející Mošovský, avšak na gól se v písecké s.n.o.p. aréně stále čekalo. Po dvou třetinách svítilo na světelné tabuli stále bezbrankové skóre a ani předvedená hra promrzlé diváky příliš nezahřála.

Písek do třetí třetiny vstoupil aktivněji, avšak jeho ataky většinou narážely na připravenou obranu Spartaku. Ve 47. minutě mohl rozjásat domácí diváky Burkoň, ale Adamec jeho šanci v přesilové hře pokryl. V 50. minutě mohl poslat Spartak do vedení Votápek, ale bekhendem o kousek nedosáhl na Kubišem vyražený kotouč. Gólu se tak diváci dočkali v zápětí na druhé straně. Hovora přihrál Mošovskému, a ten usměrnil puk Adamcovi mezi betony. S hosty jakoby obdržená branka zatřásla a Písečtí toho dokázali využít. V 52. minutě přihrál Filipi Kicovi, který střelou ke vzdálenější tyči rozjásal domácí diváky podruhé. V 53. minutě Písek přidal třetí branku. Závar v obraném pásmu Spartaku zakončil střelou do odkryté poloviny klece Jiří Svoboda. Pelhřimov inkasoval během 123 sekund tři branky a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto. V 57. minutě mohl alespoň čestný úspěch hostů zaznamenat Tecl, ale Kubiš si čisté konto vzít nenechal.

Utkání nabídlo průměrný hokej. Rozhodl herní výpadek Spartaku po polovině třetí třetiny během něhož Písek vstřelil tři branky a rozhodl o zisku bodů. V dresu domácích se dvěma kanadskými body za dvě přihrávky prezentoval Radek Hovora.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: V průběhu zápasu bylo zřejmé, že rozhodne, nebo minimálně hodně napoví první gól. My jsme v 50. minutě šanci nevyužili a naopak z protiútoku nepochopitelně inkasovali, když jsme měli k puku blíže. Bohužel branká nás zlomila a během dvou minut bylo po zápase.

Marcel Doubek