HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.08.2010 | Tomáš Bečka | A-tým

Jastrzębie nezaváhalo a v poklidu vyhrálo

Páteční soupeř Spartaku nastoupil bez své největší hvězdy v podání Richarda Krále, ale i tak zvítězil. Zatímco proti Jindřichově Hradci Spartak dominoval, zahraniční celek od začátku převzal iniciativu a rozhodl už v první třetině, kdy dokázal vsítit dvě branky. Za domácí se prosadil pouze Jan Hrbatý, jenž snižoval dvanáct sekund před koncem zápasu na konečných 1:4 pro naše severovýchodní sousedy.

Pelhřimov

13.08.2010
17:00
1:4
(0:2, 0:0, 1:2)
Jastrzębie-Zdrój
Branky a nahrávky: 60. Hrbatý (Dostál) - 3. Tomasz (Arnadiuz), 13. Tomasz (Arnadiuz), 43. Furo, 59. Ciupa (Urbanowicz). Rozhodčí: Hejduk - Miksa, Jirků. 3:6. Využití: 0:0. V osalbení: 0:1. Průběh utkání:0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 1:4.

PEL: Čekal - Roháčik, Jelínek, Šustr, Kasalý, Kůrka, Doubek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Dostál - Hubata, Hadrava, Votápek - Štěcha, Zadražil, Barták

JES: Kosowski - Rimmel, Bryk, Lipina, Lukmateusz, Král, Balant, Dabrowski, Furo, Slodczyk, Urbanowicz, P. Tomasz, Labrtga, Bordowski, Arnadiuz, K. Tomasz, Gorny, Bernacki, Ciupa, Szczurek

Zápas začal ve vysokém tempu a přesně po třech minutách se už polský protivník radoval z prvního gólu. Brankař Čekal neudržel prudkou ránu, kterou vyrazil pouze před sebe, první dorážku dokázal gólman Pelhřimovu ještě zlikvidovat, ale druhá od Tomasze byla nad jeho síly. Ve 13. minutě lovil puk ze své sítě podruhé, když se v zápase prosadil opět Tomasz. Jak se nakonec ukázalo, byla to branka vítězná. Do konce třetiny si oba celky dokázaly vytvořit šance, ale nezužitkovaly je. Do kabin šli tedy po první třetině pelhřimovští s dvougólovým mankem.

Do druhé třetiny nemohl nastoupit kapitán Tecl, jenž měl problém s výstrojí. I přesto vstoupili jeho spoluhráči do druhé části aktivněji. Svěřenci trenéra Žůrka bojovali, ale jejich snaha nebyla podpořena dostatečnou přesností. Pouze zásluhou brankaře Čekala Spartak ve druhé dvacetiminutovce neinkasoval. Nejprve zlikvidoval únik Tomasze při pelhřimovské přesilovce a poté vykryl dvě nebezpečné střely z vrcholku kruhů. Červenobílí si ale nedokázali vytvořit šance, a tak se skóre z první třetiny nezměnilo.

Jak vstoupili aktivně pelhřimovští hráči do druhé třetiny, tak hráči Jastrzębie vstoupili svěže do třetiny třetí. Na rozdíl od pelhřimovského celku se polský tým dokázal střelecky prosadit. Ve 43. minutě při vlastním oslabení vstřelil gól Furo, po chybné rozehrávce Tomáše Plachého. Od té doby byli hosté v herní pohodě, kterou dokumentoval v 59. minutě Ciupa. V 60. minutě se přeci jen rozsvítilo červené světlo i za brankou hostí, to když dvanáct sekund před koncem hrací doby snižoval Jan Hrbatý stav zápasu na 1:4 pro tým Jastrzębie.

Tomáš Bečka