HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.09.2010 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov generálku před startem ligy zvládl

Pelhřimovští hokejisté nastoupili do posledního testovacího utkání se dvěma nováčky v sestavě, ale oproti tomu nenastoupil Meloun a Plachý. Premiéru v dresu Spartaku si odbyl útočník Suk a brankář Vasquez, pro něhož bylo utkání nesmírně těžké, neboť první dvě třetiny byl téměř bez práce. Domácí se ujali vedení až ve 27. minutě a vytvořili si náskok tří branek, ale Chotěboř dovedla zápas v samém závěru zdramatizovat. Po závěrečné siréně se ovšem radovali domácí, kteří mají do ligy nakročeno pravou nohou. Fotoreport naleznete ZDE.

Pelhřimov

07.09.2010
18:00
5:4
(0:0, 1:0, 4:4)
Chotěboř
Branky a nahrávky: 27. Havel (Kubát, Roháčik), 42. Kubát (Dostál, Roháčik), 44. Havel (Kubát), 47. Lazorišák (Dostál), 55. Hrbatý (Tecl) - 46. Krpálek (Šulc), 49. Jánský (Burian), 51. Jánský (Popela), 60. Nermuť (Škarýd). Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 3:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3. 5:3, 5:4.

PEL: Vasquez - Rašner, Šustr, Roháčik, Plch, Linhart, Lazorišák, Kůrka - Tecl, Hubata, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk - Dostál, Hadrava, Votápek - Barták

CHO: Opršal - Bělohlávek, Halamka, Jánský, Burian, Florián, Popela, Venc, Fila, Řehoř, Šulc, Blažek, Zítka, Hospodka, Nermuť, Škarýd, Krpálek

Do utkání vstoupili svižněji pelhřimovští hokejisté. V prvních minutách prověřili brankaře hostí Plch, Dostál a Havel, ale ani jeden pokus neskončil v síti Chotěboře. V 6. minutě hráli pelhřimovští oslabení, avšak ani to jim nebránilo, aby se vydali do přečíslení tři na jednoho. Bohužel však výpad domácích gólem také neskončil. První střelu na pelhřimovského brankaře Vasqueze vyslali chotěbořští hokejisté až v 9. minutě, ale kanadská posila střelu od modré čáry pokryla. V 11. minutě musel domácí brankař řešit vážnější situaci. Po chybné rozehrávce jeho spoluhráčů vytěsnil prudkou střelu z mezikruží a následné dorážky také zlikvidoval. Na druhé straně se nepřesnost v přihrávce vloudila i na chotěbořské hokejky, ale Hrbatý nedokázal potrestat zaváhání soupeře. Do konce první třetiny měli hokejisté Spartaku i Chotěboře ještě několik šancí, nýbrž tato perioda patřila gólmanům, kteří zůstali po první dvacetiminutovce stoprocentní.

Podobně jako do první části, tak i do té druhé vstoupili lépe domácí. Nejprve se ve 23. minutě dostalo trio Hadrava, Rašner, Dostál do přečíslení tři na dva. Posledně jmenovaný však těsně minul levou tyč Opršalovy branky. O minutu později měli pelhřimovští možnost zahrát si více jak dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale ani tak nedokázali vstřelit první branku utkání. To se jim povedlo až ve 27. minutě. Při přesilové hře našel Kubát před brankou hostí osamoceného Havla, který nekompromisně překonal gólmana Chotěboře. Tento gól znamenal vodu na mlýn pro domácí hokejisty. Největší šanci nedokázal zužitkovat Dostál, když tváří v tvář gólmanovi poslal puk pouze do tyče. Dvě minuty před koncem druhé třetiny se dostal do slibné příležitosti kapitán Tecl, ale nedokázal přesně zamířit. Možná to bylo způsobené i tím, že až doposud hrál veterán Spartaku s dřevěnými holemi, ale dnes hrál premiérově s holí kompozitovou. Po druhé třetině šli tedy bruslaři obou týmu do šaten za stavu 1:0.

Třetí třetina se diametrálně lišila od prvních dvou. Zatímco v nich padla pouze jedna branka, v poslední části jich padlo celkem osm. Střelecké hody odstartoval ve 42. minutě Kubát, když zužitkoval přesnou zadovku od Dostála a střelou příklepem skóroval do poloodkryté klece hostí. Poté předvedl svoje umění domácí brankař Vasquez, když se dokázal bleskurychle přesunout od jedné tyčky ke druhé a tím zneškodnil vyloženou šanci Jánského. 44. minuta byla opět ve znamení gólu. Podruhé v zápase se prosadil Havel. Svůj zásah si připsal ve vlastním oslabení. Na 3:1 z pohledu domácích snižoval ve 46. minutě hostující Krpálek. Za další minutu si však pelhřimovští opět přivlastnili tříbrankový náskok. Lazorišák bekhendovou střelou překonal Opršala. Chotěboř se ale nevzdávala a na rozdíl dvou branek snížil ve 49. minutě Jánský. Ten samý hráč dokázal o minutu později opět skórovat, čímž upravil výsledek na průběžných 4:3. To ale ještě nebyl konec. V 55. minutě vrátil klid na pelhřimovskou stranu Hrbatý, když se potřetí v utkání prosadil pelhřimovský hráč v oslabení. Závěr zápasu dokázali hosté ještě zdramatizovat. V době, kdy do konce zbývalo jednapadesát sekund si vybral slabší chvilku domácí brankař. Poté, co neudržel puk, jenž mu zpod těla vyjel, nebyl žádný problém pro Nermutě zasunout kotouč do prázdné branky. Hosté po tomto gólu riskovali a odvolali brankaře, ale skóre utkání se již nezměnilo a zůstalo tedy 5:4 pro domácí borce.

Tomáš Bečka