HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.09.2010 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Ani ve druhém utkání Spartak výhru neslavil

Do utkání vkročili lépe hosté z Kolína a než se domácí nadáli, již prohrávali 0:2. Postupnými brankami si Kozlové vytvořili zdánlivě dostatečný náskok, ale Pelhřimov zbraně nesložil a ve třetí třetině se dokázal zásluhou Hrbatého, Kubáta a Suka dotáhnout na rozdíl jediné branky. Fanoušci na zimním stadionu hnali svůj tým k vyrovnání, ale hostující Dulovec v 58. minutě zatloukl poslední hřebíček do pelhřimovské rakve a definitivně tak potvrdil vítězství Kolína.

Pelhřimov

19.09.2010
17:00
5:7
(1:2, 1:3, 3:2)
Kolín
Branky a nahrávky: 14. Havel (Plch), 36. Votápek, 45. Hrbatý (Plachý, Tecl), 49. Kubát (Plch, Havel), 56. Suk (Roháčik, Kubát) - 6. Musil (Malý), 8. Musil (Malý), 23. Mejzr (Dulovec), 27. Kubišta (Pomichálek), 34. Musil (Malý, Procházka), 41. Malý (Nedbal), 58. Dulovec (Pospíšil). Rozhodčí: Čech - Lukš, Musil. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6, 5:6, 5:7.

PEL: Klestil - Rašner, Posmyk, Roháčik, Plch, Šustr, Jelínek Z., Kasalý, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk - Dostál, Hadrava, Votápek - Barták

KOL: Blažek - Nedbal, Procházka, Pýcha, Přibyl, Kubát, Drak, Malý, Musil, Skokan, Kubišta, Pomichálek, Morkes, Dulovec, Pospíšil, Mejzr, Hloušek, Čtvrtečka, Manhart

První třetinu zahájili lépe hosté z Kolína, neboť již po 6. minutách hry prostřelil Musil poprvé brankaře Klestila, který neudržel jeho prudkou střelu a skákavý kotouč doputoval až do branky. Neuběhly ani dvě minuty a pelhřimovský brankař opět lovil puk ze své sítě. A opět ho překonal hostující Musil. Kolínští Kozlové se dostávali do velkých příležitostí a domácí mohli pouze děkovat svému gólmanovi za to, že nemuseli dotahovat více, jak dvougólové manko. Radost na pelhřimovské hokejky se dostavila poté, co po nepřesné Plchově střele se k puku dostal Havel a doklepl puk za bezmocného Blažka. Pelhřimovští hokejisté se snažili ještě do přestávky vyrovnat, leč soupeř byl proti. Po první periodě šli tedy hokejisté Spartaku a Kolína do šatny za stavu 1:2.

Skóre druhé třetiny se mohlo pohnut ihned po šedesáti sekundách, ale Kubát jen těsně minul pravou tyč soupeřovy branky. A opět se potvrdilo otřepané přísloví „nedáš – dostaneš.“ Po šanci Kubáta se totiž dostal Mejzr do protiútoku a střelou po ledě k pravé tyčce překonal Klestila. Ve 27. minutě rozesmutnil počtvrté domácí fanoušky Kubišta, když potrestal laxní rozehrávku Pelhřimova. 34. minuta přinesla další změnu stavu. Tentokrát v tom měl opět prsty Musil, který tak zkompletoval hattrick. Jiskřičku naděje vykřesal ve 36. minutě dvacetiletý Votápek, jenž se ocitl sám před brankařem, ale neukvapil se, naznačil střelu a poté jako zkušený mazák zavěsil pod horní tyčku odkryté klece. I přes tento zásah však pelhřimovští šli do kabin se tříbrankovým mankem.

Kdo po přestávce neusedl včas na své místa, tak neviděl brzký gól Kolína. Malý po 43 sekundách třetí třetiny zavěsil puk za bezmocného Klestila a odstartoval tak bohatou třetinu na góly. Pelhřimov jakoby nakopl špatný stav zápasu a pustil se do zdánlivě nadlidského úkolu, neboť prohrával o čtyři branky. Ve 45. minutě po individuální akci snižoval Hrbatý, což Spartak ještě více nabudilo a od té doby se hrálo pouze na jednu bránu. Ve 49. minutě nasměroval při přesilovce Plch přes celou šíři útočné třetiny přihrávku na Kubáta, který nasměroval touš pod břevno kolínské branky. Tlak Pelhřimova se stále více stupňoval a naplněný pelhřimovský zimní stadion viděl celkově pátý gól Spartaku. V přesilové hře se dokázal prosadit Suk. Atmosféra na stadionu byla elektrizující, což utnul v 58. minutě hostující Dulovec a uzavřel tak skóre na konečných 5:7.

Tomáš Bečka