HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.09.2010 | Jiří Rada | A-tým

Spartak dobyl Kutnou Horu jedenácti góly

Na první pohled až moc jednoduše získal Spartak první letošní body, ale ve skutečnosti to zas tak jednoduché nebylo, neboť po první dvacetiminutovce se šlo do kabin za stavu 1:2 pro hosty. Poté ovšem odstartoval brankový koncert pelhřimovských hokejistů. Ve 29. minutě vyhnal pátým gólem Suk brankáře Sršňů Linharta, ale ani jeho náhradník Kalousek pelhřimovský kolotoč nedokázal zastavit, který se zastavil na neuvěřitelném čísle jedenáct.

Kutná Hora

22.09.2010
18:00
1:11
(1:2, 0:4, 0:5)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 15. Kadlec (Janata, Hemský) - 3. Plachý (Hrbatý), 12. Kubát (Suk), 25. Hrbatý (Tecl), 25. Suk (Havel), 29. Suk (Havel), 35. Plachý (Hrbatý, Plch), 42. Hadrava (Dostál, Votápek), 43. Plachý, 46. Hrbatý (Plachý), 48. Dostál (Šustr, Hadrava), 54. Hadrava (Jelínek, Votápek). Rozhodčí: Chlaň - Maštalíř, Šmika. Vyloučení: 4:5, navíc Roháčik (PEL) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 326. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:11.

KUT: Linhart (od 29. Kalousek) - Kořínek, Kadlec, Veselý, Janata, Šlejtr, Kůrka, Rejzek, Bláha, Beránek, Křišťan, Muras, Adamec, Králíček, Pelán, Hemský, Uhlíř, Vylíčil

PEL: Klestil - Rašner, Posmyk, Roháčik, Plch, Šustr, Jelínek, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk - Dostál, Hadrava, Votápek - Hubata

Kdo očekával, že Spartak vstoupí do utkání s respektem, tak se velice mýlil, neboť již ve 3. minutě přesně tečoval puk za domácího brankáře Plachý. Domácí ovšem také bojovali, což dokazovala šance Pelána, ale z druhé vlny netrefil kotouč ideálně a netrefil branku. To v minutě dvanácté se radoval opět Pelhřimov. Na rozdíl dvou branek zvyšoval Kubát, jenž stál na konci pohledné akce na jeden dotek.

Pro domácí to byla hodně nepříjemná situace, neboť Pelhřimov byl stále aktivnějším týmem na ledě, ale ke korigování stavu utkání přeci jenom na konci první periody došlo. Vyloučení Hadravy potrestal přesnou střelou k tyčce Kadlec

Začátek prostřední části zvládli lépe Sršni, ale když už se zdálo, že je vyrovnáno, tak se puk opět odrazil do hry a pokračovalo se ve hře. Pelhřimov se snadno dostával pod tlak, na což ovšem našel rychlou odpověď v podobě již třetí branky. Hrbatý si nejprve roztáhl Linharta a poté pohodlně zakončil podél tyčky. Než se stačil domácí gólman vzpamatovat, tak lovil puk ze své sítě znovu. Tentokrát domácí obraně ujel Suk a se štěstím zakončil za bezmocného brankáře.

Tento gól již poslal domácí do kolen a začal velkolepý koncert pelhřimovského Spartaku. V čase 28:03 neudržel Linhart střelu Havla a pro Suka nebyl problém zakončit. Po této brance domácí brankář přepustil své místo kolegovi Kalouskovi, ale ani ten nedokázal pelhřimovské útočníky zastavit.

Již šest minut po střídání i on poprvé lovil puk ze své sítě, neboť zaúřadovala pelhřimovská souhra, na jejímž konci byl tentokrát Plachý, který se trefil nádherně pod horní tyčku. Domácí se do konce třetiny zmohli pouze na propagační střelu z hole Vylíčila, ale Klestil byl na svém místě a střelu si pohlídal.

Zda domácí fanoušci čekali, že by se ještě jejich hráči mohli ještě vzpamatovat, tak je o přesném opaku přesvědčil trefou nad rameno Kalouska Hadrava. Lépe mohlo být Sršňům ve 43. minutě, neboť hráli přesilovou hru, ale ta se jim hrubě nevyvedla a Plachý dovršil svůj hattrick tvrdou střelou z kruhů.

Již v této chvíli byli domácí v rozkladu a tropili jednu chybu za druhou, čehož dokázal využít Hrbatý, jemuž stačilo pouze správně přiložit hůl do letícího puku a mohl se radovat z již deváté branky svého týmu.

Na desátou branku si museli všichni přítomní počkat do 48. minuty. To svůj um předvedl Dostál, kterého tak jistě tento gól vyjde draho. Poslední trefu zápasu obstaral Hadrava, který pohodlně dorazil za bezmocného Kalouska střelu Jelínka.

V závěru utkání se Sršni ještě odhodlali k několika šancím, ale jejich bezzubí výkon na Klestila nestačil. Ten naopak dokázal, že se dokáže soustředit na utkání i za již rozhodnutého stavu a tím pomohl svému týmu k drtivému vítězství 11:1.

Jiří Rada