HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.10.2010 | Jiří Rada | A-tým

Skvělá série skončila během pěti minut

S nekompletním kádrem musel do Nymburku odcestovat hlavní trenér Spartaku Martínek. Obejít se musel bez brankáře Klestila i prvního beka Plcha, přičemž do branky tak musel Čekal, jenž je na marodce s nataženým kolenním úponem. K vidění byl rychlý hokej, přičemž Spartak musel dotahovat, ale poté se dokázal dostat do vedení, o které přišel až pět minut před koncem.

Nymburk

06.10.2010
18:00
5:4
(1:1, 1:1, 3:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 12. Kedršt (Sem), 32. Šimek (Kedršt), 55. Zadina (Šimek), 57. Klíma (Dvořák, Sirotek), 57. Šimek (Zadina, Sem) - 18. Suk (Havel), 32. Rašner (Hrbatý), 47. Roháčik (Havel), 59. Suk.. Rozhodčí: Vokrál - Komárek, Krátký. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 200. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3, 5:4.

NYM: Rückl – Hataš, Vlach, Zákoutský, Sem, Pánek, Kozák, Cicvárek, Ulrych, Rys, Sirotek, Zadina, Klíma, Šimek, Zvolenský, Němeček, Hladík, Vacek, Kinkor, Kedršt, Dvořák

PEL: Čekal – Rašner, Zelený, Roháčik, Jelínek, Beneš – Tecl, Plachý, Hrbatý – Kubát, Havel, Suk – Votápek, Dostál, Hadrava – Hubata

V úvodních minutách zápasu se oba celky spíše okoukávali, ale do první vážnější šance utkání se dostali domácí hokejisté. Ve 12. minutě se ovšem skóre měnilo poprvé, neboť Nymburk dokázal proměnit přesilovou hru a překvapivou střelou se ujal vedení.

Ani hosté z Vysočiny nezaháleli a zkoušeli pozornost domácího brankáře, ten byl ovšem stoprocentní. Jeho dosavadní neprůstřelnost ovšem ukončil Suk, jenž se trefil do horního růžku nymburské branky. Závěr první dvacetiminutovky již další podívanou nepřinesl a do kabin se tak šlo za stavu 1:1

Ihned na začátku druhé periody musel hostující brankář Čekal zapomenout na své zranění a výrazně svůj tým podržel. Na druhé straně se podařilo ujet pelhřimovskému Sukovi, ale tentokrát pálil pouze slepými. Poté se museli hosté 71 vteřin bránit v oslabení tří proti pěti, ale s přispěním svého brankáře tento okamžik přečkali bez újmy.

Aby toho vyloučení nebylo mála, tak ve 32. minutě putoval za katr Hadrava. Hostům se sice podařilo proměnit únik ve vlastním oslabení dvou proti jednomu, přičemž do prázdné branky zakončoval Rašner, ale téměř okamžitě se také trefili ve své přesilové hře hosté. Opět tak bylo skóre utkání vyrovnáno.

Stejně jako domácí ve druhé třetině, tak i hosté měli v poslední periodě možnost přesilové hry pěti proti třem a tuto výhodu dokázali využít. Povedenou střelou zápěstím se prezentoval slovenský obránce Roháčik. Svůj náskok mohli pelhřimovští hokejisté ještě navýšit v dalších přesilovkách, ty se jim ovšem již nevydařili.

Jednobrankový rozdíl drželi svěřenci trenérského dua Martínek – Meloun až do 55. minuty. Ve vlastním oslabení předvedl důraz před pelhřimovským brankářem Zadina a s vypětím všech sil dopravil puk za záda v tu chvíli bezmocného Čekala. Začínalo se tak opět od nuly, ale toto skóre na světelné tabuli nesvítilo dlouho.

O dvě minuty déle obrátil stav utkání na stranu Nymburka dobře mířenou střelou do růžku Klíma a poté potvrdil dvoubrankové vedení domácích Šimek. Pelhřimovští sice ještě dokázali snížit zásluhou Hrbatého na rozdíl jediné branky, ale to bylo v tomto utkání vše.

Pelhřimov tak během pěti minut přišel o čtyř zápasovou šňůru vítězství, která samozřejmě musela někdy skončit, ale zamrzí, když právě takovýmto způsobem. O reparát se Spartak pokusí již v neděli na ledě Trutnova.

Ohlasy po utkání

Jaroslav Martínek: V první řadě to bylo pro nás dosti složité utkání. Do Benešova jsme přijeli teprve hodinu před utkání, protože jsme se zasekli v Kolíně, navíc jsme měli k dispozici pouze jednoho brankáře, který je navíc zraněný. Hráli jsme na pět beků, z toho se dvěma juniory. Kluci bojovali a minimálně bod jsme získat mohli. Hodně sil nás stály naše vyloučení a hlavně naše chyby v obraně, které náš tým rozhodili.

Jiří Rada