HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.11.2010 | Tomáš Bečka, Jiří Rada | A-tým

Mizerný výkon na Nymburk nestačil

Vstup do utkání vyšel lépe domácím a díky trefě Plachého se již po 3. minutách dostali do vedení. Ovšem do první přestávky se podařilo hráčům Nymburku vyrovnat. Ve druhé dvacetiminutovce však přišla chvíle šestnáctiletého útočníka Hadravy, jenž v prvním utkání mezi dospělými dokázal skórovat. Hosté ovšem dokázali opět vyrovnat a dokonce se dostat do vedení. Oba týmy sice ještě přidaly po jedné brance, ale to Spartaku na výhru nestačilo.

Pelhřimov

17.11.2010
18:00
3:4
(1:1, 1:2, 1:1)
Nymburk
Branky a nahrávky: 3. Plachý (Rašner), 24. Hadrava M. (Havel), 58. Hrbatý (Kubát.) - 14. Rys (Trégl), 28. Müller (Šimek), 30. Němeček (Vacek, Krejčík), 47. Klíma (Ulrych). Rozhodčí: Hejduk - Samuel, Zídek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 470. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:4, 3:4.

PEL: Kaiseršot - Zítka, Roháčik, Plch, Fibikar, Šustr, Bříza - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Hadrava M. - Dostál, Votápek, Beneš (od 40. Jelínek)

NYM: Rückl - Hataš, Ulrych, Müller, Sem, Houser, Krejčík, Zákoutský, Kozák, Dvořák, Syrotek, Klíma, Němeček, Šimek, Zadina, Vacek, Tréglr, Rys, Martinec, Vlach

Zápas začal ve velkém stylu pelhřimovského týmu a domácí příznivci nemuseli na první branku čekat dlouho. Ve 3. minutě se natlačil před hostujícího gólmana Plachý a zasunul puk za bezmocného Rückla. Nymburk se snažil o co nejrychlejší odpověď, avšak Kaiseršot držel hubené vedení Spartaku. Na druhé straně si první útok domácích vytvořil slibnou šanci, když Tecl vybojoval puk za svatyní hostů, nahrál před branku volnému Hrbatému a ten celou akci vyšperkoval přihrávkou na osamoceného Plachého, ale ten zleva nedokázal prostřelit hostujícího gólmana.

Po těchto situacích se poprvé v zápase zaradovali i hokejisté z Nymburka. V probíhající 14. minutě vyzkoušel Trégl střelou zprava pozornost Kaiseršota. Ten svým betonem však vyrazil puk pouze před sebe a následně Rys dopravil touš do pelhřimovské klece. Šance se střídaly na obou stranách a k vidění byl pohledný hokej. Čtyři minuty před koncem první třetiny se řítili při vlastním oslabení dva hostující hráči na jediného obránce, ovšem soupeř nedokázal ideálně zužitkovat tuto příležitost. Proto se šlo po první třetině do kabin za nerozhodného výsledku.

Nástup do druhé třetiny opět lépe vyšel domácím. Nejprve Havel svým typický golfovým úderem netrefil bránu a následně přišla velká chvíle Marka Hadravy. Od Havla dostal hezkou přihrávku do brejku a Hadrava se řítil na gólmana, když byl zezadu faulován. Ale ani to mu nezabránilo, aby v pádu dokázal překonat Rückla a při svém prvním startu za muže si tak připsat premiérový gól.

V dalším průběhu utkání obrana Nymburka zaspala při vlastním oslabení a nechala ujet tentokrát Havla. Šestadvacetiletého útočníka však dokázal vychytat brankař hostí. Ve 28. minutě, právě když se vyloučený Fibikar vracel z trestné lavice, překonal střelou švihem pelhřimovského gólmana Müller. Po 126 sekundách dokázal Nymburk skóre otočit. Němeček se uvolnil před Kaiseršotem a vyslal puk přesně pod horní tyčku domácí svatyně. Pelhřimov se snažil o rychlé srovnání, ale střely Tecla, Rašnera, ani Havla nenašly správný cíl.

Třetí třetina se nesla v duchu úporného bránění Nymburka a neschopnosti pelhřimovských útočníků vymyslet kloudnější akci. I navzdory tomu se na ledě vyskytovaly příležitosti. Jednu z nich využil v sedmačtyřicáté minutě Klíma, když zboku najížděl na Kaiseršota a nekompromisně svůj únik proměnil. Dvě minuty před konce zápasu se podařilo Hrbatému snížit na rozdíl jedné branky a naděje na body stále žila.

V závěrečných minutách hráli pelhřimovští přesilovku pět na čtyři a domácí zkoušeli hru bez brankaře. Ovšem když Kaiseršot odjížděl z branky, nechal svoji hůl na brankové čáře, což rozhodčí posoudil jako hra s nedovolenou výstrojí a za katr šel jeden ze svěřenců trenéra Martínka. Na závěrečný tlak už poté nezbyl čas a tak se stal Nymburk teprve druhým týmem v sezóně, jenž si odvezl z pelhřimovského stadionu všechny body.

Tomáš Bečka