HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.12.2010 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Spartak dostal od Kozlů tvrdý úder v podobě sedmi branek

Velice atraktivní utkání bylo k vidění na pelhřimovském zimním stadionu v rámci 21. kola. Hosté se sice dostali brzy do vedení, ale poté úřadoval domácí Spartak a ujel se vedení 3:1. Zlomový okamžik zápasu však přišel v samém začátku třetí třetiny, neboť Pelhřimov v rozmezí 17 vteřin dvakrát inkasoval a tím tak přišel o naději první příčky v tabulce. Konečný výsledek 4:7 je sice pro domácí krutý, ale Kolín si body za svoji produktivitu zasloužil.

Pelhřimov

12.12.2010
17:00
4:7
(2:1, 1:2, 1:4)
Kolín
Branky a nahrávky: 13. Rašner (Plachý), 15. Kubát, 24. Fibikar (Rašner, Plachý), 43. Roháčik (Tecl) - 11. Procházka (Musil), 5. Přibyl (Pomichálek), 35. Pospíšil (Kubát P.), 41. Mejzr (Musil), 41. Morkes, 53. Musil, 60. Mejzr. Rozhodčí: Doskočil - Hák, Zíka. Vyloučení: 4:11. Využití: 2:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 526. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:3, 3:4, 3:5, 4:5, 4:7.

PEL: Klestil - Rašner, Plch, Roháčik, Fibikar, Šustr, Jelínek, Zítka - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Hadrava - Barták, Votápek, Beneš

KOL: Brázdil - Nedbal, Pohl, Kubát P., Drak, Procházka, Přibyl, Pýcha, Malý, Musil, Skokan, Morkes, Pospíšil, Mejzr, Manhart, Pomichálek, Čtvrtečka, Hloušek

Kozlové přijeli na led Spartaku s cílem uspět i ve třetím ligovém utkání v sezóně proti soupeři z Vysočiny. Pelhřimov byl navíc oslaben i o útočníka třetí formace Dostála, jenž má předepsané antibiotika. V úvodních minutách se soupeři spíše seznamovali, ale na začátku 11. minuty se vytvořila před Klestilovou brankou skrumáž a pro Procházku nebyl problém doklepnout puk k levé tyčce domácí svatyně.

Spartak to ale nepoložilo, ba naopak. Při přesilové hře domácích si udělal místo na modré čáře Rašner a jeho střelu zastavila až síť za Brázdilovými zády. Po diskutabilním vyloučení Kubáta měl soupeř možnost hry s jedním mužem navíc v poli, avšak koncentrovaná obrana nepustila hosty do útočného pásma. A po vypršení trestu se Kubát dostal do úniku, ale byl faulován a rozhodčí logicky zkřížil ruce nad hlavou. Postižený nezaváhal a při trestném střílení přesnou střelou pod lapačku otočil stav utkání ve prospěch svého týmu.

Do prostřední části vstoupili domácí aktivněji. Dostali možnost zahrát si přesilovou hru, čehož využil Fibikar, který dorazil v kleče z otočky střelu Rašnera. Ani dvoubrankový náskok Spartaku ale Kozly nepoložil a o minutu a tři čtvrtě překvapil lehkým nahozením Klestila Přibyl a hosté byli opět na dostřel.

Kolín se celý zápas prezentoval poctivým hokejem s velkým důrazem v brankovišti. Takto vstřelil vyrovnávací gól Pospíšil, když využil nepřehledné situace v brankovišti domácích. Kolínské hokejisty jakoby nerozhodný stav upokojil a začali se soustředit na udržení vyrovnaného stavu. Proto se šlo po druhé siréně do kabin za nerozhodného výsledku 3:3.

Kdo na začátku třetí třetiny včas nezaujal své místo na pelhřimovském stadionu, ten neviděl dvě rychlé branky hostů. Nejprve po 41 sekundách využil další valnou hromadu před Klestilem Mejzr. A dvě sekundy před dovršením 41. minuty propadla Klestilovy střela od Morkese a hosté navýšili na dvoubrankový rozdíl. Tyto branky by se daly svézt i na vrub absence obránce Rašnera, jenž si v minulém utkání v Kutné Hoře poranil koleno a ani dostatečná péče lékařů mu nepovolila nastoupit do závěrečné části.

Ve 43. minutě zužitkoval po půl minutě přesilovou hru Roháčik. To však bylo ze strany domácích vše. Pojistku v podobě šestého gólu přidal Musil, avšak jeho zásahu předcházel evidentní faul na Plachého. V závěrečných minutách zkoušel domácí tým hru bez brankaře, ovšem Mejzr dal definitivní podobu stavu gólem do prázdné brány.

Po pěti zápasech tedy skončila skvělá série Spartaku bez porážky a šlágr kola tedy vyzněl lépe pro Kolín. Spartak se musí z deváté letošní porážky rychle oklepat, jelikož ve středu ho čeká výjezd do Jindřichova Hradce, jenž má po 21. kole stejně bodů jako svěřenci trenéra Melouna.

Tomáš Bečka