HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.01.2011 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov na dobře bruslící Trutnov nestačil

Pelhřimovští hokejisté odcestovali do Trutnova včetně posil z Jihlavy, ale ani to je k další výhře nedovedlo. V úvodní třetině se museli svěřenci trenéra Melouna několikrát bránit domácí přesile, což se posléze ukázalo jako rozhodující. Trutnov utkání rozhodl v prostřední části a postupnými góly si vytvořil i pětibrankový náskok, který pelhřimovští hokejisté již dohnat nedokázali. Dvěma góly za Spartak se blýskl útočník Votápek.

Trutnov

09.01.2011
17:00
5:3
(1:0, 3:0, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 15. Dome (Chytráček), 24. Mlejnek (Chytráček), 29. Šimoníček (Mečiar, Antonín), 31. Jindřich, 53. Chochola (Dome) - 51. Votápek (Rohačik), 58. Votápek (Suk), 59. Hrbatý (Plachý, Tecl). Rozhodčí: Chlaň - Šmika, Maštalýř. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 385. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 5:0, 5:3.

TRU: Škrabelj - Mlejnek, Malinský, Poskočil, Antonín, Mečiar, Kuna, Provazník - Chytráček, Havlíček, Jindřich, St. Procházka, Šimoníček, Berger, Dome, Chochola, Dlab, Svoboda, Mašek

PEL: Dolejš - Rašner, Posmyk, Rohačik, Fibikar, Šustr, Jelínek, Beneš, Zelený - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk - Kasalý, Hadrava, Votápek - Barták, Hubata

Úvodní třetinu začal Trutnov ihned zostra a po pár vteřinách se musel Dolejš vytáhnout před pokusem Jindřicha. První přesilovou hru si sice zahrál Pelhřimov, ale využít ji nedokázal. Poté přišlo rozmezí několika málo minut, kdy hlavní rozhodčí poslal Spartak do třech a poté potrestal Roháčika trestem 2+2 za vysokou hůl, což bylo více než diskutabilní vyloučení. Trutnov sice přesilové hry proměnit nedokázal, ale se vstupem Roháčika na led se přeci jenom ujal vedení zásluhou Domeho, na nějž hostující obrana zcela zapomněla. Závěr třetiny, který již hrál Spartak v plném počt, byl v jasné režii hostů, ale branku vsítit nedokázali.

Začátek druhé třetiny opět hrál Pelhřimov v oslabení, které dokázal přečkat, ale ve 24. Minutě hlavní rozhodčí přehlídl jasný faul na buly, z čehož dokázal Trutnov vytěžit druhou branku utkání. Snížit mohl na druhé straně aktivní Suk, ale jeho střela pouze škrtla boční síťku Škrabeljovy branky. 27. minuta se opět nesla v duchu dvojnásobného oslabení Pelhřimova. Dvojnásobnou přesilu domácích dokázal Spartak ubránit, ale při hře pěti proti čtyřem se prosadil Šimoníček, a když o necelou minutu déle zvyšoval po individuální chybě jednoho z obránců Pelhřimova Jindřich, utkání se zdálo rozhodnuto. Na hře hostů z Pelhřimova byla evidentně znát častá hra v oslabení, přičemž do šancí se dostávali pouze sporadicky.

První polovina poslední části opět nabídla hned dvě přesilové hry domácích, ale poté ve vlastní výhodě udeřil poprvé v zápase Pelhřimov. Votápek si dokázal položit do té doby bezchybného Škrabelja a pohodně zakončil do horní části branky. Tento gól Spartak zvedl, ale opět přišel tvrdý úder Trutnova, neboť přečíslení dva na jednoho zakončil Chochola bravurně. Na tuto branku dokázal svým druhým gólem v zápase odpovědět Votápek a poté na rozdíl pouhých dvou branek Hrbatý, ale více hráči z Vysočiny nestihli a z Trutnova si tak odvážejí porážku 3:5, kterou se pokusí odčinit už ve středu, kdy na domácím ledě přivítají Chotěboř.

Jiří Rada