HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.01.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Nervy drásající zápas rozhodl v prodloužení střelou od modré Roháčik

Ten, kdo nezavítal na dnešní utkání mezi Pelhřimovem a Benešovem mohl pouze litovat. Téměř sedm stovek diváků mohlo sledovat nervy drásající utkání ve kterém se dvakrát prosadili hráči třetí pětky Spartaku a také střelec Havel. Na tyto branky však dokázal Benešov téměř okamžitě odpovědět a zápas dospěl až do prodloužení, ve kterém hrál Pelhřimov přesilovou hru, kterou ukončil střelou od modré Roháčik.

Pelhřimov

16.01.2011
17:00
4:3 pr.
(0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
Benešov
Branky a nahrávky: 25. Dostál (Hadrava), 43. Kasalý (Dostál), 50. Havel (Suk), 63. Roháčik (Tecl, Hrbatý) - 40. Kaňka (Verbík J.), 48. Jágr (Kaňka, Jonáš), 51. Jonáš (Kaňka). Rozhodčí: Čech - Samuel, Zítek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 678. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

PEL: Klestil - Rašner, Roháčik, Fibikar, Šustr, Jelínek, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Votápek, Havel, Suk - Kasalý, Dostál, Hadrava - Hubata

BNS: Rückl - Kouřil, Košatka, Verbík J., Kouba, Verbík R., Zeman, Strnad, Drda, Jágr, Jonáš, Starec, Vacek, David, Kaňka, Burda, Štěpánek, Adam

Pro zápas s Benešovem nebyli k dispozici obránci Zelený, Posmyk,ale ani stále nemocný Plch, a tak se místo nich dostali do sestavy Beneš a Zdeněk Jelínek. Ve třetím útoku se pak představil jihlavský junior Filip Kasalý.

Zápas začal s přemírou aktivity na obou stranách. Spartak i Vodní Lvi si vytvářeli po celou třetinu zajímavé situace. Do první vážnější šance se dostal Hrbatý, avšak brankař Rückl neinkasoval. Na druhé straně se v příležitosti objevil Jonáš, ovšem pelhřimovskou klec netrefil.

V 9. minutě, při přesilové hře Spartaku, vypálil z pravé strany golfovým úderem Havel. Jeho střela se však pouze otřela o boční síť. Hra se přelévala ze strany na stranu a v permanenci byli oba brankaři. Zvláště hostující brankař Rückl se musel činit proti pokusům Hrbatého, který nejprve jen o malý kousek netrefil bránu, a poté tváří v tvář nezasunul za beton benešovského gólmana.

Do druhé třetin tak vyjížděla obě mužstva za bezbrankového stavu. Spartak vlétl na soupeře ve velkém stylu, ale sužovalo jej nepřesné zakončení či dobrý gólman hostí. Své umění však musel předvést i Klestil, který nemilostně zastavoval všechny pokusy Benešova.

Prvního gólu se diváci dočkali ve 25. minutě. Velmi aktivní a dobře hrající třetí útok si vytvořil tlak před bránou a v mlýnici se podařilo Dostálovi procpat puk za záda Rückla. Po tomto gólu přidali svěřenci trenéra Melouna ještě více na aktivitě, ovšem gólu v síti Benešova se pelhřimovští fanoušci nedočkali.

Další důležitá situace se ocitla po faulu Fibikara na Vacka. Rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou, což znamenalo jediné, nájezd Benešova. Vacek se rozjel proti Klestilovy, ale mág na trestná střílení ani tentokrát nedovolil hostujícímu hráči skórovat.

Druhá třetina se už chýlila ke svému konci, když v tom Kasalý vystihl nepřesnosti v obraně soupeře a řítil se sám na Rückla. Jeho šanci však gólman dokázal zneškodnit. Ovšem opět se potvrdilo již tisíckrát otřepané přísloví nedáš - dostaneš. Z proti útoku se z pravé strany řítil na Klestila Kaňka a střelou k tyči vyrovnal. Po jeho gólu se časomíra zastavila na čase ukazující, že do konce třetiny chyběly pouho pouhé čtyři sekundy.

Gól do šatny však pelhřimovské borce nezlomil a stále pomýšleli na zisk tří bodů. Ve třetí třetině tuto vidinu ještě více podpořil gólem Kasalý, když pro něj spoluhráči ze třetího útoku vybojovali puk ze strkanice před bránou.

Psychická výhoda tak rázem byla opět na pelhřimovských hokejkách. Tu však ztratili při oslabení, když Jágr skóroval po hezké akci do odkryté Klestilovy klece. Neuběhly ani dvě minuty a Pelhřimov potřetí v zápase vedl. Havel projel v přesilové hře do útočné třetiny jako nůž máslem a jeho střelu golfovým úderem zastavila až síť Rücklovy brány.

Vodní Lvi ovšem opět dokázali vyrovnat stav zápasu. O další minutu se nenápadnou střelou přes obránce prosadil Jonáš. Do konce třetí třetiny se ani jednomu týmu nepodařilo překonat gólmana soupeře a na řadě bylo tak pětiminutové prodloužení.

To odstartovali lépe domácí. Rašner zavezl puk do útočné třetiny a Vacek ve snaze zastavit obránce Spartaku nechal svou hokejku pod nohy pelhřimovského obránce. Po zásluze si šel sednout za katr a jen sledoval počínání svého týmu z lavice hanby.

Nejprve měl slibnou šanci Plachý, ovšem Rückl odolal. Avšak proti střele Roháčika od modré už nedokázal zasáhnout. Šťastní hokejisté Spartaku se sjeli okolo střelce vítězné branky a o pár okamžiků později si tak mohli vychutnávat další děkovačku se svými fanoušky.

Tomáš Bečka