HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.02.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka, foto: Deník/Kamil Vaněk | A-tým

Po jedenáctibrankovém utkání se radoval Nymburk

Pelhřimovským hokejistům hrubě nevyšla první dvacetiminutovka, po které prohrávali již 0:2, ale ve druhé třetině dokázali zápas vyrovnat. Ovšem Nymburk na své produktivitě nepolevil a opět dokázal svému soupeři odskočit. Spartak však dokázal znovu vyrovnat na 4:4, ale to bylo z holí Spartakovců všechno. Hosté dokázali přidat ještě tři branky, čímž definitivně zlomili odpor Pelhřimova a získali zaslouženě tři body, které je vynesly na pátou příčku.

Pelhřimov

06.02.2011
17:00
4:7
(0:2, 3:2, 1:3)
Nymburk
Branky a nahrávky: 24. Havel (Randa, Roháčik), 27. Kuřítko (Fibikar), 32. Havel (Mikšovský), 42. Mikšovský (Havel) - 1. Klíma (Dvořák), 8. Šimek (Kazatel), 30. Klíma (Sirotek), 31. Kazatel (Šimek), 42. Kedršt (Hrubant), 49. Sirotek, 57. Zákoutský (Protivný). Rozhodčí: Čech - Lukš, Samuel. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 573.

PEL: Dolejš - Rašner, Kasalý D., Fibikar, Roháčik, Šustr, Randa - Hrbatý, Plachý, Votápek - Suk, Mikšovský, Havel - Kuřítko, Dostál, Hadrava - Barták

NYM: Blažíček - Hataš, Sem, Hobza, Zákoutský, Cicvárek, Pánek, Müller, Dvořák, Sirotek, Klíma, Šimek, Protivný, Turinský, Kazatel, Hrubant, Vacek, Kedršt

Trenér Spartaku Martin Meloun měl před utkáním důvod ke spokojenosti, neboť se do sestavy po třech zápasech opět zařadil Roháčik. První starosti však pelhřimovský kouč řešil již po čtyřiapadesáti sekundách. To se totiž dostali hosté do vedení po zásahu Klímy.

Domácí se snažili o rychlou odpověď, leč Havlova střela pouze orazítkovala horní tyč Blažíčkovy branky. Netrvalo dlouho a hosté se ujali dvoubrankového vedení. Po zaváhání pelhřimovské obrany se prosadil Šimek.

Pelhřimovští sice byli v útočném pásmu častěji než soupeř, ovšem vyložených šancí si vytvořili poskromnu a Blažíček nemusel čelit nebezpečným situacím. Tím pádem šli hokejisté Spartaku do kabin s dvougólovým mankem.

Do druhé periody se vrhli domácí pěkně zhurta a po třech minutách snížil Havel. Jak jinak, než jeho typickou golfovou střelou. O další minutu mohlo být vyrovnáno. To by ovšem musel Votápek usměrnit puk do zcela prázdné brány a ne do brankaře Nymburka.

Štěstí se přeci jen trochu přiklonilo k domácímu týmu. Při přesilové hře vypálil od modré čáry Fibikar, jeho projektil proskotačil přes několik párů bruslí, až doputoval ke Kuřítkovi, jenž z otočky dostal puk za bezmocného Blažíčka.

Od 30. minuty následovala na pelhřimovském stadionu gólová smršť. Vše odstartoval svým druhým gólem v utkání Klíma, který zůstal při přesilové hře nikým nechráněný a pohodlně usměrnil puk do sítě domácích.

Za dalších šestnáct sekund se Nymburku podařilo opět skórovat a Spartak tedy přišel o pracně vydobyté vyrovnané skóre. Na modré čáře propadl Fibikar a z rychlého kontru se prosadil Kazatel.

Netrvalo dlouho, přesněji opět šestnáct sekund, a Pelhřimovu se podařilo přiblížit Středočechům na rozdíl jediné branky. Dvougólového střelce měl rázem i Spartak v podobě Havla.

Tím se střelecký účet třetiny uzavřel, ne ovšem její průběh. Rozhodčí ve druhé části vyloučil celkem deset hráčů a domácí si na krátký moment vyzkoušeli i dvojnásobnou přesilovku. Avšak bez gólové ozvěny. Do přestávky se pokoušel o zkorigování skóre aktivní Havel, ale Blažíček byl proti a nedovolil mu zkompletovat hattrick.

Stejně jako v druhé třetině, tak i v té třetí se podařilo Spartaku rychle skórovat a Mikšovský podruhé v zápase zařídil vyrovnaný stav utkání. Neuběhly ani dvě minuty a na světelné tabuli opět zářilo skóre ve prospěch Nymburka. O pátou branku soupeře se zasloužil Kedršt.

Přesilovou hru pět na tři si zahráli i hosté. A oproti domácím se jim podařilo využít početní výhodu. Na Sirotkovu střelu pod horní tyč byl Dolejš krátký. Od této chvíle působil Spartak naprosto odevzdaným dojmem bez jakéhokoli zapálení do hry. Trestem této neaktivity byla sedmá branka Zákoutského.

Pelhřimovská družina tedy potřetí v této sezóně nestačila na Nymburk a tím pádem klesla na šestou příčku druholigové tabulky. Před play off se Pelhřimovu příliš nedaří, jelikož z posledních šesti utkání vyhrál pouze jedno.

Tomáš Bečka