HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.02.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Souboj brankářů zvládl lépe pelhřimovský Dolejš a Spartak si vynutil třetí zápas

Neskutečný boj přineslo druhé utkání čtvrtfinále mezi Pelhřimovem a Milevskem. Od první minuty bylo jasné, že oba týmy hodlají hrát ze zabezpečené obrany, což se také celý zápas potvrzovalo. Bezbrankový stav vydržel až do 45. minuty, kdy v přesilové hře překonal jinak vynikajícího Pance Mikšovský, jenž tak zaznamenal jedinou branku utkání. Fantastický výkon předvedl nejen celý tým Spartaku, ale také šestnáctiletý brankář Dolejš, jenž si poradil se všemi sedmadvaceti střelami soupeře.

Pelhřimov

17.02.2011
18:00
1:0
(0:0, 0:0, 1:0)
Milevsko
Branky a nahrávky: 45. Mikšovský (Havel). Rozhodčí: Hejduk - Klouda, Zídek. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 716. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 1:0.

PEL: Dolejš - Rašner, Petráček, Hartmann, Roháčik, Posmyk, Šustr, Fibikar, Beneš, Kasalý - Tecl, Plachý, Hrbatý - Votápek Suk, Kubát – Havel, Dostál, Mikšovský - Hadrava

MIL: Panec – Štěrba, Klíma, Dvořák, Štych, Čunát, Cirulis – Urbanec, Květoň, Hájek – Matějka, Müller, Hamerle – Silbernágl, Heřmánek, Novák – Vaniš, Nikodém, Fořt

Oproti minulému zápasu udělal trenér Meloun jednu změnu v obraně, když Fibikara nahradil Rašnerem. V útoku pak postavil Havla do druhé řady k Mikšovskému a Kubátovi. Naopak do třetí lajny se posunul Suk, který nastoupil s Dostálem a Votápkem na křídlech.

Zápas začal s obou stran rozvážně. Jak Pelhřimov, tak Milevsko se snažilo především precizně bránit modrou čáru, což se především po dvě třetiny dařilo. První vážnější šanci si vytvořil Hrbatý. Po projetí celé třetiny mu však pokus vykryl milevský gólman Panec.

V první třetině rozdal hlavní rozhodčí sedm dvouminutových trestů, leč ani jednomu celku se nepodařilo využít početní situaci. Největší zásluhu na tom měli zejména gólmani obou mužstev. Zvláště Dolejš, který ničil soupeře přesnými zákroky. Skvělou lapačkou se prezentoval proti střele Cirulise.

Ve druhé třetině začali přidávat domácí na obrátkách, z čehož pramenily i velké šance týmu z Vysočiny. Avšak střelecké pokusy Havla nebo Šustra dokázal Panec pokrýt. Spartak se po nevyužitých příležitostech nevzdal a nadále dobýval branku Milevska. Největší šanci nezužitkoval Tecl, před kterým zývala poloprázdná klec, ovšem Jihočeši dokázali zabránit změně stavu.

Milevsko stále trnitě hledalo cestu do útočného pásma Pelhřimova, a když už ji našlo, na svém místě stál dnes neomylný Dolejš. Půl minuty před koncem druhé třetiny se ocitl Urbanec za zády pelhřimovské obrany a nejednomu divákovi zatrnulo, když po jeho střele zazvonila tyč u pelhřimovské svatyně.

Svěřenci trenéra Melouna museli nadále odrážet tlak soupeře, jelikož šli krátce za sebou na trestnou lavici Votápek s Rašnerem a Pelhřimov měl před sebou horké chvilky. Naštěstí se hostům nepodařilo skórovat do zaznění druhé sirény.

Do třetí třetiny vstupovali Milevští ve výhodě dvou mužů v poli. 59 sekund se domácí bránili dvojnásobné přesile, kterou bez problémů ustáli. To nakoplo borce v červeném k další ofenzivním výpadům, z čehož vyústil trest pro Štěrbu. Ačkoli přesilová hra nepatří k nejsilnější stránce Spartaku, tak Mikšovský právě v početní výhodě zařídil vedení pro svůj tým, když dorazil střelu Havla za bezmocného gólmana Milevska.

Jihočeši se s blížícím konce začali více tlačit před bránu a snažili se zakončovat z každé možné pozice. Pět minut před koncem třetí třetiny zacinkala za Dolejšem horní tyč podruhé, tentokrát se neprosadil Hamerle.

I přes veškeré úsilí se hosté, i díky skvělé defenzivní činnosti domácích, nedostali k výraznějšímu tlaku, čímž nemohli zkusit power play. Spartak tedy s vypětím všech sil dokráčel k vítězství a podařilo se mu vyrovnat sérii, která pokračuje v sobotu na ledě Milevska, kde se už rozhodne o postupujícím.

Tomáš Bečka