HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.08.2011 | Tomáš Bečka, Jiří Rada | A-tým

Tradice prvního přípravného zápasu proti Vajgaru pokračuje

Fakt, že první přípravné utkání mezi Pelhřimovem a Jindřichovým Hradcem, se stává pomalu již tradicí. Ovšem tentokrát skončil souboj těchto dvou rivalů hodně vysokým výsledkem, na kterém se mimo jiné podíleli bratři Hadravové, kteří si tak poprvé v životě zahráli v jednom týmu. V dobrém rozpoložení se kromě brankáře Čekala tak nachází kapitán Tecl, jenž vstřelil dvě branky.

Pelhřimov

12.08.2011
18:00
11:4
(3:3, 7:0, 1:1)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 3. Hadrava Marek, 13. Novotný (Hadrava Marek), 18. Hadrava Martin (Roháčik), 21. Plachý (Hrbatý), 25. Hubata (Hadrava Martin), 25. Kasalý F. (Hadrava Marek), 26. Siřiště (Hrbatý, Tecl), 28. Tecl (Plachý, Hrbatý), 38. Hrbatý (Plch), 38. Hadrava Martin, 41. Tecl (Plachý, Hrbatý) - 9. Mazanec (Záhora), 10. Vild (Kolomý, Zayml), 19. Zayml (Záhora), 42. Mazanec. Rozhodčí: Pavlík - Vokurka, Šťastná. Vyloučení: 2:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 11:3, 11:4.

PEL: Dašek (od 21. Čekal) - Kasalý D., Novotný, Roháčik, Guerin, Plch, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Hadrava Martin, Siřiště, Hubata - Hadrava Marek, Kasalý F., Votápek

JHR: Kubeš (od 30. Zour) - Tupý, Posmyk, Popelka, Procházka, Chmel, Hastrman, Janda, Tomšík, Javůrek, Mazanec, Záhora, Skokan, Zayml, Vild, Kolomý

Na začátku utkání se dostali do úvodního tlaku domácí hokejisté, z čehož vyplynul obraný faul jindřichohradeckého týmu. Pelhřimovští bruslaři se chopili nabídnuté přesilovky a ve třetí minutě využil početní výhodu Marek Hadrava. Svěřenci trenéra Kmoníčka však dokázali zabojovat a vývoj utkání otočit. Nejprve v deváté minutě nestihl Guerin přistoupit k Mazancovi a ten propálil gólmana Spartaku Daška, jenž dostal svoji příležitost v brankovišti. Druhý gól přidali hosté po 55 sekundách. Po nedorozumění v pelhřimovské obraně puk doputoval k Vildovi, jenž strhl vedení na stranu Vajgaru.

Stejně, jako se nevzdali hosté, tak ani Melounova parta nesložila zbraně. Ve 13. minutě, opět při přesilové hře Spartaku, si Marek Hadrava chytře počkal na Novotného, kterému poslal napříč třetiny skvělý pas a pro tohoto obránce nebyl problém doklepnout puk do odkryté Kubešovy klece.

Vyrovnaný stav vydržel až do začátku 18. minuty. To když si Spartak opět přivlastnil vedení po teči Martina Hadravy před mlýnicí u brány. Tento zásah se podařil Spartaku opět v přesilové hře, a tudíž z prvních třech početní výhod využili beze zbytku všechny.

Poslední slovo si v této dvacetiminutovce však vzali hosté od Vajgaru. Domácí propadli při bránění útočného výpadu Jindřichova Hradce a Záhora vybídl Zaymla ke vstřelení třetí branky. Do konce první třetiny už žádný tým nedokázal změnit stav zápasu a do kabin se šlo tedy za výsledku 3:3.

Kdo usedl na svá místa na začátku druhé periody pozdě, musel hořce litovat. Zvláště pelhřimovští fanoušci. Už po 48 sekundách se do brejku dostal Jan Hrbatý, který ještě nedokázal přelstít Kubeše, ovšem přijíždějícímu Plachému se to povedlo a jazýček vah se přehoupl opět na stranu domácích hráčů.

Po gólu Plachého se spustil gólostroj Spartaku, se kterým si obrana Vajgaru nebyla schopna poradit. Ve 25. minutě Martin Hadrava vyslal do samostatného úniku Hubatu, který nezaváhal a s ledovým klidem zakončil do sítě Jindřichova Hradce jako zkušený mazák.

O 17 sekund už skóre ukazovalo tří gólový rozdíl. Po akci Marka Hadravy se k odraženému kotouči dostal Filip Kasalý, který snadno zakončil. Neuběhly ani dvě minuty a pelhřimovští hráči se radovali posedmé. Siřiště zužitkoval přesný centr Hrbatého před odkrytou klec. Nutno dodat, že na tomto gólu se notnou dávkou podílel Dominik Kasalý, který o pár okamžiků dříve skvěle vyřešil přečíslení Vajgaru dva na jednoho a ještě zvládl rozehrát úspěšnou akci.

Dalším, kdo se zapsal v zápase mezi úspěšné střelce, se stal kapitán Tecl, jenž zakončil hezký ťukec dvojice Hrbatý – Plachý. Teclův gól vyhnal z branky Jindřichova Hradce Kubeše a jeho místo zaujal Jan Zour, jenž Pelhřimov zná moc dobře. Ovšem ani nový muž s maskou nedokázal utnout střelecké hody domácího týmu. Ve 38. minutě se Hrbatý prokousal ke svému třetímu úniku a podruhé z toho byl gól. Tentokrát lišácky vyzrál na Zoura.

Poslední branka padla též záhy. Přesněji o 14 sekund. Kmoníčkova parta si nerozuměla při zakládání nového útoku, čehož využil Martin Hadrava a svým druhým gólem v zápase zakončil brankové hody domácího týmu ve druhé třetině.

Do poslední třetiny vstoupili bleskově hráči s Poutníkem na prsou a po 43 sekundách rozvlnil po jedenácté jindřichohradeckou síť znovu Tecl. Pelhřimov měl otěže utkání pevně ve své moci a nedovolil žádný krach. O zkorigování stavu se ve 42. minutě zasloužil Mazanec, pro kterého to byla jeho druhá branka v utkání.

Zbytek zápasu se nesl ve znamení toho, že Spartak má jisté vítězství a hrál už jen na krásu. Jindřichův Hradec rozhodně nechtěl inkasovat další góly, což se jim také povedlo. Jejich první přípravný zápas se tedy Vajgaru nepovedl a s Pelhřimovem prohráli vysoko 11:4.