HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.08.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Druhé derby ovládl Pelhřimov

Druhé derby v přípravě tentokrát ovládl domácí celek, který vstoupil do utkání nejlépe jak jen mohl, ale poté o vedení dvakrát přišel a dokonce musel stav zápasu dotahovat. Omlazený pelhřimovský kádr však zbraně nesložil a dokázal najít na tvrdou hru Chotěboře recept a dokázal přidat další branky, které již Pelhřimovu zajistily další výhru v přípravných zápasech.

Pelhřimov

18.08.2011
18:00
6:4
(1:0, 2:2, 3:2)
Chotěboř
Branky a nahrávky: 2. Kubát (Hadrava), 26. Hubata, 37. Plachý (Rašner), 44. Plachý (Rašner), 48. Hrbatý (Kasalý D., Knězů), 48. Kasalý F. (Hadrava) - 30. Blažek (Fibikar), 34. Varga (Zítka), 42. Blažek P. (Škarýd), 51. Curuly (Strkov). Rozhodčí: . Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 6:4.

PEL: Zajíček - Kůrka, Kasalý D., Kasalý F., Beneš, Roháčik, Rašner - Votápek, Vrátný, Plachý, Knězů, Hrbatý, Hubata, Kubát, Vitera, Hadrava

CHO: Opršal - Bělohlávek, Fibikar, Škarýd, Jauda, Pelán, Halamka, Blažek, Blažek P., Hospodka, Varga, Němec, Zítka, Kotov, Dolinský, Curuly, Hopren, Ludvík, Venc, Strkov

Sestava Spartaku byla oproti minulému utkání o něco pozměněna. Do brány se od začátku utkání postavil Martin Zajíček, který si tak odbyl svou letošní premiéru za A – tým. V prvním útoku nahradil kapitána Tecla Václav Knězů a ve druhé obranné dvojici nastupoval spolu s Roháčikem útočník Filip Kasalý. Svůj vůbec první zápas za první mužstvo také odehrál útočník Dominik Vrátný.

Do utkání vtrhl jakou uragán pelhřimovský druhý útok, z čehož vypramenil první gól zápasu. Po 62 sekundách se po rychlé kombinaci prosadil Kubát. O srovnání skóre se okamžitě snažil Pelán, ovšem tvrdým hitem ho zastavil Roháčik.

V 5. minutě se v obrovské příležitosti zjevil Votápek, leč jeho střela z bezprostřední blízkosti neměla gólové parametry. O tři minuty později se ten samý hráč opět probojoval až před Opršala, ale tentokrát se obráncům Chotěboře podařilo střelu zblokovat do ochranné sítě.

Podle očekávání byl z chotěbořských řad nejnebezpečnějším hráčem Pavel Pelán. Jeho další pokus však Zajíček s klidem pokryl. Hosté se ke konci třetiny stále více tlačili před domácí klec, nýbrž Zajíček byl zatím bezchybný.

Druhá třetina začala v ospalejším tempu, ovšem ani to nezabránilo Blažkovi skórovat jemnou tečí mezi Zajíčkovy betony. Uběhlo pouze půl minuty a červené světlo se opět rozsvítilo za pelhřimovskou klecí. Střelu Zítky od modré čáry dokázal domácí gólman vytěsnit, ale na dorážku Vargy byl krátký.

Pelhřimov však nechtěl dát svou kůži zadarmo. A pomohla k tomu spolupráce mezi Viterou a Hubatou. Zatímco první jmenovaný ukořistil na hostujících hráčích puk, tak Hubata podpořil jeho snažení a bekhendovou kličkou vyrovnal stav utkání.

Úplný obrat byl dokonán ve 37. minutě, když Rašner krásným pasem našel najetého Plachého a ten mazácky střelou pod horní tyč překonal Opršala. Chotěboř do konce druhé třetiny taktéž ještě zabojovala a výsledkem byla orazítkovaná tyč domácí svatyně.

Stejně jako Spartak vlétl do první třetiny, tak ani Chotěboř se nenechala zahanbit a po 63 sekundách se podruhé v zápase prosadil Blažek. Navíc jeho gól padl při přesilové hře domácího mužstva.

Vyrovnaný stav vydržel až do 44. minuty. Vedení si na svou stranu opět přivlastnil Spartak. Opět vyšla spolupráce mezi Rašnerem, útočníkem Knězů a Plachým. Pelhřimovský snajpr se v úniku po levé straně nemýlil a počtvrté překonal Opršala.

Zbytek utkání se již nesl pod taktovkou pelhřimovské skupiny. Po tlaku do brankoviště se prosadil Hrbatý, pro kterého to byla třetí branka ze čtyř přípravných utkání. Ani neuběhla další půlminutka a skóre se znovu změnilo. Po krásnem ťukesu mezi Votápkem a Hadravou se prosadil Filip Kasalý.

Ve třetí třetině se hra řádně vyostřila. Co chvíli byl na ledě vidět tvrdý střet mezi protihráči, což dostalo diváky pořádně do varu.

Posledním hráčem, který se střelecky zapsal do historie utkání, byl Curuly, který procpal puk pod Zajíčkovýmy betony. Do konce zápasu již branka nepadla, a tak hráči Spartaku odcházeli potřetí ze čtyř přípravných zápasů jako vítězové.