HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.08.2011 | Jiří Rada, Jan Wirkner/KLH Vajgar Jindřichův Hradec | A-tým

Pelhřimov ztratil utkání s Vajgarem již v první třetině

Ani šesté utkání nevyšlo pelhřimovským hokejistům dle jejich představ a podruhé v řadě odjížděli z ledu jako poražení. Tentokrát zaspali začátek zápasu s Jindřichovým Hradcem, jenž se v první periodě ujal tříbrankového vedení, které do konce utkání nepustil. Za vyzdvihnutí však stojí třetí branka Spartaku, kterou vsítil Dominik Kasalý, pro kterého to znamená vůbec první bod mezi muži.

Jindřichův Hradec

26.08.2011
18:00
6:3
(3:0, 2:2, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 6. Bula (Měrka), 7. Kocar (Kupec, Dvořák), 16. Kupec (Dvořák, Pospíchal), 35. Měrka (Dvořák, Bula), 36. Kocar (Dvořák), 51. Kadela (Kocar) - 27. Hrbatý, 31. Tecl (Plachý), 56. Kasalý (Hrbatý). Rozhodčí: Slavík - Erben, Grochal. Vyloučení: 6:7, navíc Procházka (JHR) 2 min, nařízeno TS, proměněno a Havel (PEL) osobní trest do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Poměr střel: 28:15 (13:7, 10:3, 5:5).

JHR: Kubeš - Procházka, Pospíchal, Kocar, Kupec, Dvořák, Tupý, Posmyk, Voříšek, Záhora, Skokan, Mazanec D., Heršálek, Bula, Měrka, Kadela, Ištvánik, Mazanec J., Schmidt, Fiedler

PEL: Čekal - Rašner, Kasalý, Roháčik, Richard, Beneš, Kůrka, Hrbatý, Plachý, Tecl, Hadrava, Votápek, Havel, Vrátný, Zadražil, Siřiště

První ostrou ránu zápasu vyslal Robert Procházka, jenže o fous minul branku. Na druhé straně se osmělil Hrbatý. Ve druhé minutě trefil Kadela Čekalův beton v brance Pelhřimova. Vajgar měl i nadále převahu a to se projevilo i na změně skóre. V úvodu šesté minutxy pálil golfem od mantinelu, ale skulinku mezi Čekalovými betony nenašel. V polovině šesté minuty našel v brejku dvou na jednoho Měrka Jana Bulu, který blafákem na bekend překonal Jana Čekala poprvé. Neuběhla ani minuta a bylo to 2:0. První formace zakombinovala a Jaroslav Kocar zakončil do odkryté branky. Na konci osmé minuty nezaskočil Tomáš Plachý svého jmenovce Kubeše v brance Vajgaru. Neuspěla ani dělovka Roháčika. V polovině 11. minuty si hosté zkomplikovali situaci před vlastní brankou, čehož málem využil Kadela. Ve 14. minutě chyběly Kocarovi centimetry po akci na jeden dotek. Na konci 16. minuty neměl David Kupec komu přihrát, tak se sám natlačil před branku a bekendem po ledě přidal třetí gól domácích – 3:0. Na začátku 19. minuty si sjel Robert Procházka mezi kruhy, ale švihem se neprosadil.

Vajgar v úvodu druhé třetiny nevyužil přesilovku, ve 26. minutě napálil David Mazanec břevno. O minutu později musel faulovat hostujícího Jana Hrbatého a hlavní arbitr Slavík nařídil trestné střílení, které faulovaný proměnil, když vymíchal Tomáše Kubeše – 3:1. V polovině utkání se vhazovalo před Kubešem, trošky zmatků využil Martin Tecl a z první propálil hradeckého brankáře – 3:2. Naděje Spartaku zhasly ve 35. minutě. Stanislav Měrka byl na konci akce na jeden dotek a domácí vedli o dvě branky – 4:2. Tohle skóre dlouho nevydrželo dlouho. O minutu později předvedla první hradecká formace pohlednou kombinaci a Jaroslav Kocar zakončil do prázdné branky – 5:2. Hradecký nápor pokračoval i nadále, v předposlední minutě druhé třetiny nepřehodil Marek Dvořák ve vyložené šanci Čekalův beton. Z třetí třetiny uběhla minuta a Robert Procházka v přesilové hře nastřelil tyčku. O pár vteřin později srazil Schmidta Roháčik a putoval na trestnou lavici, což se nelíbilo Havlovi, který v ten moment okupoval trestnou lavici a za protesty šel předčasně pod sprchy. Do konce zápasu zbývalo deset minut, Kocar vyslal puk do rohu, Eduard Kadela si puk dojel, natlačil se před Čekala a v poklidu zakončil – 6:2. V 53. minutě byl faulován Kupec v samostatném nájezdu, ale přesilovka zůstala nevyužita. Na druhé straně Pelhřimov přesilovku využít dokázal. V 55. minutě vyloučil hlavní arbitr Slavík Jana Bulu a v početní výhodě vystřelil od modré Dominik Kasalý a bylo to 6:3. V 58. minutě nastřelil v oslabení David Kupec tyčku, skóre se však již nezměnilo.

Vajgar vyhrál zcela zaslouženě, nedal hostujícímu Spartaku moc prostoru a oplatil Pelhřimovu porážku z prvního přípravného zápasu.


Autor reportáže:Jan Wirkner/KLH Vajgar Jindřichův Hradec