HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.09.2011 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov vyloupil trutnovské Draky

Utkání druhého kola druhé hokejové ligy skupiny Střed mezi domácím Trutnovem a hostujícím Pelhřimovem začal pietním ceremoniálem na památku zesnulých českých reprezentantů. Po úvodní buly se ujali otěží zápasu hokejisté Spartaku, kteří se dostali do vedení, o které ovšem během zápasu přišli a dokonce museli dotahovat jednobrankový rozdíl. Ovšem v padesáté deváté minutě prostřelil Škrabelja potřetí Plachý a zajistil tak přesun bodů na Vysočinu.

Trutnov

14.09.2011
18:00
4:5
(1:1, 3:2, 0:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 16. Fořt (Šimoníček), 28. Fořt (Březina, Klement), 29. Chytráček, 35. Klement (Šimoníček) - 13. Tecl (Hrbatý, Plychý) , 22. Tecl (Hrbatý), 31. Plachý (Tecl, Novotný), 53. Plachý (Hrbatý, Adam), 59. Plachý (Kubát). Rozhodčí: Luczków - Prokop, Šmika. Vyloučení: 9:6, navíc Votápek (PEL) 10 OT. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 375. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.

TRU: Škrabejl - Malinský, Klement, Vácha, Rejzek, Hamerský, Antonín, Kuna - Fořt, Šimoníček, Březina, Chytráček, Luštinec, Veselý, Chochola, Dlab, Perutek, Mašek

PEL: Dolejš - Zelený, Rašner, Novotný, Beneš, Kasalý, Adam, Tecl, Hrbatý, Plachý, Kubát, Havel, Suk, Votápek, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Vrátný

Do utkání dle předpokladů sice ještě ze zdravotních důvodů nenastoupil Josef Pour a z pracovní vytíženosti Petr Plch, ale zbytek týmu byl kompletní, včetně dvou pendlů z Havlíčkova Brodu.

Od úvodní minuty předváděli aktivnější hru hostující hokejisté Pelhřimova. Ovšem střelecky se zatím nedokázal prosadit. První perioda také byla hodně narušena častými vyloučeními, což rozhodně nebylo pro rozjetý Pelhřimov ideální. Odměnou za trpělivou hru jim byla ve 13. minutě úvodní branka z hole kapitána Tecla. Ovšem na vyrovnání se nemuselo čekat příliš dlouho. Nedůslednou hrou se dostala pod tlak třetí pelhřimovská pětka, z čehož vypramenil faul, který domácí bruslaři dokázali potrestat vyrovnávací brankou.

Pouhých padesát sedm vteřin ze druhé periody stačilo pelhřimovskému matadorovi Teclovi ke vstřelení své druhé branky v utkání, kterou poslal svoje mužstvo do vedení. V 57. Minutě odehráli svěřenci trenéra Melouna oslabení pěti proti třem, které se jim sice ubránit podařilo, ale v již klasickém oslabení nedokázali pokrýt u tyčky osamoceného Fořta, jenž opět vyrovnal stav utkání. Ovšem o necelou minutu později ujel pelhřimovské obraně rychlík Chytráček, jenž byl faulován a nařízené trestné střílení s přehledem proměnil. Na druhé straně ve 31. minutě skvěle zavezl kotouč do pásma Tecl a na zlatém podnose vybídl ke skórování Plachého, jenž vymetl horní růžek Škrabeljovy branky. Do konce třetiny však domácí opět dokázali otočit stav utkání, neboť střelou od modré čáry se trefil Klement.

Hned v úvodu poslední třetiny mohl zvýšit vedení domácích Fořt, ale proti byl skvělý pelhřimovský brankář Dolejš. Ten se vyznamenal i ve 46. minutě, kdy hlavní rozhodčí utkání nařídil druhé trestné střílení, se kterým si tentokrát sedmnáctiletý brankář dokázal poradit. I další minuty patřili trutnovským hokejistům, ale naštěstí se gólově prosadili hosté z Pelhřimova. Na konci celé souhry v přesilové hře na jeden dotek nestál nikdo jiný, než Plachý, jenž opět vyrovnal stav utkání. Rozuzlení utkání přišlo až v samém konci. V 59. minutě z rohu kluziště našel Kubát skvěle postaveného Plachého, který nemilosrdně propálil trutnovského brankáře potřetí a mohl plnými doušky slavit důležitou výhru svého mužstva.

Ohlasy po utkání

Jaromír Jindřich (trenér HC Trutnov): Musím pogratulovat Pelhřimovu, který hrál hodně dobrý hokej. první třetina byla v našem podání nejhorší ze všech letošních včetně přípravy. Nevím, jestli jsme byli nervozní, nebo nás poznamenal pietní akt na začátku. Od druhé třetiny se hra trošku zlepšila, ovšem dělali jsme hrubé individuální chyby a bohužel ve třetí třetině si sportovci začali dělat co chtěli a já si promluvím s vedením. I když je to první utkání, ale mě se tohle nelíbí a trutnovští diváci si takovýho hokej nezaslouží.
Martin Meloun (trenér Spartaku Pelhřimov): Hokej to byl nahoru dolu, ale kluci odbojovali a dokázali jsem zvítězit. Po první třetině jsme mohli vést klidně 5:1, ale neproměnili jsme naše šance. Potom jsme dostali dvě branky v oslabení a navíc z trestného střílení, takže se domácí vrátili do zápasu. Před poslední třetinou jsme si v kabině řekli, že jsme lepší tým a musíme utkání dotáhnout do vítězného konce, což se povedlo.