HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.09.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Spartak nechal zapomenout na předešlá zaváhání a porazil Sršně vysoko 7:2

V brance Pelhřimova si tentokrát odbyl letošní premieru Jan Čekal a nevedl si vůbec špatně. Domácí se dostali během prvních pěti minut do tříbrankového vedení, na které sice Sršni dokázali odpovědět v podobě dvou branek, ale to byla ze strany hostů poslední chvíle, kdy byli svému soupeři na dostřel. Skvěle naladěný Pelhřimov dokázal přidat ještě čtyři branky, na kterých se podílely všechny formace a utkání tak jednoznačně vyhrál.

Pelhřimov

28.09.2011
17:00
7:2
(3:1, 2:1, 2:0)
Kutná Hora
Branky a nahrávky: 2. Adam (Kubát), 4. Hadrava (Suk), 5. Tecl (Plachý, Rašner), 34. Kubát (Suk), 36. Suk (Hadrava), 54. Hrbatý (Tecl), 57. Havel (Plch) - 13. Bláha (Nakládal), 33. Králíček (Bílek). Rozhodčí: Talpa - Slavík, Mertl. Vyloučení: 3:10, navíc Plch (PEL) a Křišťan (KUT) 2+2 HRU. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 390. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 7:2.

PEL: Čekal - Rašner, Pour, Novotný, Adam, Plch, Kasalý, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Hadrava, Kubát, Suk - Havel, Votápek, Workman - Vrátný

KUT: Barta (od 5. Krištof) - Heřmanský, Janata, Veselý, Bílek, Šlejtr, Muras, Křišťan, Sladký, Kubišta, Bláha, Jankovský, Králíček, Burda, Uhlíř, Kůrka, Nakládal, Horálek, Pomichálek

Pelhřimovští hokejisté nastoupili proti Kutné Hoře s Čekalem v bráně a Markem Hadravou ve druhém útoku, jenž si prohodil místo s Havlem, který tak nastoupil ve třetí formaci.

Spartak i přes dvě předchozí zaváhání nastupoval do tohoto zápasu jako favorit, což potvrzoval od úvodních minut. Již ve druhé minutě ujel hostujícím hráčům obránce Adam a bekhendovým blafákem přelstil brankáře Bartu.

Domácí vlétli na soupeře opravdu ve velkém stylu. Za další dvě minuty se stejným způsobem prosadil Hadrava. Třetí gólovou radost během pěti minut si mohli domácí fanoušci vychutnat po brance kapitána Tecla, který zužitkoval pohlednou akci Plachého.

Po skvělé pětiminutovce domácího týmu se kutnohorský trenér rozhodl vystřídat gólmana, Bartu nahradil devětadvacetiletý Krištof. Ten musel čelit dalším atakům pelhřimovského družstva, které bylo aktivnější a mělo hru jasně pod kontrolou. Kutná Hora se takřka k ničemu nedostala a brankař Čekal se příliš nezapotil. Pouze ve třinácté minutě se po ojedinělé akci prosadil Bláha střelou nad rameno domácího gólmana.

Pelhřimov vstupoval do druhé periody s dvoubrankovým vedením, které chtěl ještě navýšit. V dobré šanci se ocitl Hrbatý. Jeho střelu však pokryl brankař Krištof. Na druhé straně si na pelhřimovském gólmanovi vylámal zuby Králíček. V úniku mířil mezi betony Čekala, který ovšem sklapl mezírku mezi chrániči.

Kutná Hora se postupně dostávala do tempa, z čehož vypramenil druhý gól v pelhřimovské síti. Čekal neudržel střelu Bílka, vyrazil ji před sebe a volný puk dorazil do odkryté brány Králíček.

Hosté měli na dosah vyrovnání, které však odmítl Kubát. Brankař Krištof špatně rozehrál kotouč, jenž uloupil Suk a přesnou přihrávkou mezi kruhy vyzval pětatřicetiletého útočníka ke skórování, jenž se nemýlil.

Druhá útočná formace se dnes ukazovala v dobrém světle. Byla aktivní a zásluhou jim byl další, již třetí vstřelený gól. Suk se vymotal z útočného rohu až před bránu a střelou švihem nedal gólmanovi šanci.

Na konci třetiny se v brejku zjevil Havel. Jeho zakončení však orazítkovalo pouze tyč. I ve třetí třetině byl pelhřimovský celek stále aktivním a lepším mužstvem. V polovině poslední části se opět Havel dostal dvakrát do solidní šance, ovšem pokaždé z toho byla jen promarněná šance.

Pelhřimov dnes večer dobře využíval přesilovky a třešničkou na dortu byla akce z 54. minuty. Kotouč putoval ze strany na stranu, až se dostal k Hrbatému, jenž pohodlně zasunul do prázdné brány. Tečku za sympatickým výkonem svěřenců trenéra Melouna byla nechytatelná bomba z hole Havla, jenž tak prolomil své střelecké prokletí v tomto zápase.

Pelhřimov tak vyhrál třetí z pěti utkání a na kontě má již devět bodů. Protože Trutnov prohrál doma s Kolínem, tak Spartak poskočil o jedno místo, na pátou příčku. Kutná Hora se díky dnešnímu debaklu stále neodpoutala z poslední, jedenácté pozice.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (asistent trenéra Pelhřimova): Začátek jsme měli opravdu dobrý, což dokázali první tři branky v rozmezí pěti minut. Poté jsme však polevili a dostali soupeře do hry. Stále si zbytečně komplikujeme hru vlastními chybami. Do druhého útoku jsme přesunuli Hadravu a přineslo to své ovoce. Všechny lajny se podílely na výsledku, což je samozřejmě dobře.