HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.10.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimovští bojovníci dokázali vyválčit cenné dva body

Jako první šli do vedení domácí zásluhou Kubáta, ale o několik málo minut později se dvakrát za sebou trefil za hosty Benýšek. Utkání se přelévalo ze strany na stranu, což dokazovalo i měnící se skóre, ale to nejdůležitější přišlo v samém závěru utkání, které rozhodčí rozhodně nezvládli. Hostům se podařilo v nabídnuté přesilové hře vyrovnat, ale Spartak nesložil zbraně a po ubráněném oslabení v prodloužení přišly na řadu samostatné nájezdy, které rozhodl skvěle hrající Martin Hadrava a zařídil tak tolik důležité dva body pro Pelhřimov.

Pelhřimov

12.10.2011
18:00
5:4 sn
(2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)
Technika Brno
Branky a nahrávky: 11. Kubát (Hadrava Martin, Suk), 20. Suk (Hardava Martin), 40. Hrbatý (Plachý), 48. Havel (Hadrava Marek), 60. Hadrava Martin - 13. Benýšek, 15. Benýšek, 32. Matouš (Bělohlávek, Jurča), 59. Mráz (Habrovec). Rozhodčí: Němec - Klouda, Zídek. Vyloučení: 6:6, navíc Pour 10 OT, Tecl 20 OK (oba PEL), Rajnoha 10 OT (TEC). Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 510. Střely na branku: 26:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

PEL: Dolejš - Rašner, Pour, Novotný, Adam, Kasalý, Plch - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Hadrava Martin, Suk - Votápek, Hadrava Marek, Havel - Vrátný, Hubata

TEC: Novák - Habrovec, Vozdecký, Strýček, Žalud, Úlehla, Zapletal, Mráz, Sedláček, Rajnoha, Odehnal, Benýšek, Česnek, Jurča, Bělohlávek, Matouš, Gabriška, Šedý

Za deštivého počasí nastoupili hráči Spartaku proti dosavadnímu lídru tabulky, Technice Brno. Pelhřimov si od začátku utkání připravoval více šancí a ve druhé minutě zacinkala tyč po střele Votápka. Následný tlak do brankoviště gólman Novák pokryl.

První střelu vyslali Brněnští na Dolejše ve čtvrté minutě, proti které vystrčil mladý gólman své rameno. I nadále se domácí více tlačili před soupeřovu branku, z čehož vypramenil první gól zápasu. Při přesilové hře si v rohu kluziště počkal Martin Hadrava na najíždějícího Kubáta, jenž poslal puk přesně pod horní tyčku.

Ovšem po střelené brance se najednou začaly otevírat okénka v pelhřimovské obraně. Nejprve zůstal zcela nekrytý před Dolejšem Matouš, ovšem jeho pokus byl zastaven betonem pelhřimovského gólmana. Ve 13. minutě se už hosté trefili do černého. Po nedorozuměních v obraně a šťastných odrazech puk se tečí prosadil Benýšek.

V polovině první třetiny se Technika dostávala do stále větších šancí. Jednu z nich využil po rychlém brejku tři na dva opět Benýšek. V závěrečných minutách se však Spartak nadechoval k náporu, jenž byl korunován vyrovnávací trefou čtyřiadvacet sekund před koncem třetiny. Hadravovu akci zakončil Suk.

Začátek druhé dvacetiminutovky začal v opatrnějším tempu. Do větší příležitosti se dostal kapitán Tecl a následně Hrbatý, ovšem ani jeden nedokázal zkrotit neposedný puk a umístit ho do odkryté klece. Pelhřimov byl na ledě aktivnějším mužstvem, leč šance nebyly proměněny. Při výpadu Plachého z pravé strany zazvonila opět tyč Novákovy branky.

Polovina druhé periody nabídla drama před pelhřimovskou brankou. Nejprve Dolejš skvěle vychytal tři solidní šance hostů. Poté přišly nešťastně chvíle pro obránce Novotného, jehož trefil vystřelený puk přímo do ruky a následně pro Rašnera. Ten taktéž schytal prudkou ránu, ovšem do obličeje. Rašner naštěstí zápas dohrál, leč Novotnému nedovolila bolavá ruka znovu zasáhnout do hry. Vzápětí po těchto okamžicích se nakonec prosadil brněnský Matouš.

Spartak jakoby opět čekal na závěrečnou minutu, aby celek vedený Martinem Melounem mohl znovu udeřit. Hrbatý z pravé strany vystřelil dělovku, která skončila v síti hostující klece. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavy 3:3.

Třetí třetina začala ve zběsilém tempu a šance se střídaly na obou stranách. Na pelhřimovské straně se mohl po obrovské šanci červenat Tecl, když pozdě vystřelil na bránu a gólman se stačil přesunout. Na druhé straně mohli zpytovat svědomí útočníci z Brna, jelikož samotní dva nevyzráli na brankaře Dolejše.

Poprvé do vedení se v zápase dostali Pelhřimovští. Marek Hadrava vybojoval puk pro Havla, který naznačil střelu, objel padajícího hráče a střelou švihem k pravé tyči překonal brankáře Techniky.

Domácí chtěli navýšit svůj náskok, ale hostující obrana byla proti. Spartak se začal bát o výsledek a Brno chtělo za každou cenu vyrovnat. Po střetu Tecla s jedním z hráčů Techniky se rozhodčí rozhodl pro vyloučení Tecla, což vzbudilo vlnu nevole a pelhřimovský kapitán se musel poroučet předčasně do kabin. V následné přesilovce dokázali hosté minutu a půl před konce vyrovnat na 4:4.

Šlo se do prodloužení, které začínali domácí bruslaři v oslabení. Spartaku se povedlo nevýhodu přečkat a zápas se poté přehoupl do samostatných nájezdů. Jako první šel na řadu hostující Benýšek, ovšem Dolejš skvělou lapačkou nepřipustil gól. Na druhé straně se rozjel Havel a svou kličku do forhendu dotáhl do vítězného konce. Za Brno poté snížil Sedláček, ale Martin Hadrava taktéž precizně proměnil forhendovou kličkou. Vše tak bylo na brněnském Mrázovi. Pozvolna dojel až k Dolejšovi, jenž kryl jeho pokus na výbornou a domácí tak mohli začít oslavovat získaný bod navíc.