HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.10.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov ztratil doma tři body

Spartak se již ve druhé minutě utkání ujal vedení a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl proti Trutnovu padnout. Opak se ale stal pravdou. Do poloviny první třetiny byl Spartak lepším týmem, ale poté přišly dva rychlé údery Trutnova a bylo rázem zaděláno na problém. Martinu Hadravovi se sice podařilo ještě vyrovnat, ale v 54. minutě zařídil Trutnovu vítězství Březina.

Pelhřimov

19.10.2011
18:00
2:3
(1:2, 1:0, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 2. Kubát (Hadrava Martin, Vrátný), 35. Hadrava Martin (Novotný) - 14. Luštinec (Chytráček, Kuna), 17. Luštinec (Březina, Chytráček), 54. Březina (Šimoníček). Rozhodčí: Pražák - Kotlík, Svoboda. Vyloučení: 7:9, navíc Havel (PEL) a Fořt (TRU) oba 10 OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 410. Střely na branku: 16:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

PEL: Dolejš - Rašner, Novotný, Plch, Adam, Kasalý, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý, Kubát, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Havel, Votápek, Vrátný

TRU: Jeschke - Klement, Hamerský, Antonín, Rejzek, Kuna, Poul, Fořt, Šimoníček, Březina, Chytráček, Luštinec, Perutek, Dlab, Veselý, Bláha

Pelhřimovská sestava byla pro utkání s Trutnovem nepatrně pozměněna. Do druhého útoku se místo nemocného Suka postavil Vrátný a v první obraně nastupoval místo Poura Kasalý. Spartak začal utkání dobře a z první vážnější situace udeřil. Kubát střelou z mezikruží překonal Jeschkeho, jenž dostal přednost před veteránem Bieglem.

V polovině první třetiny došlo k trhlině prvního útoku, jelikož Plachý se stal terčem faulu vysokou holí, po níž měl rozříznutý spodní ret. Místo něho se postavil do elitní formace Martin Hadrava. I přesto, že domácí vstoupili do zápasu rychlým gólem, tak od té doby jim byla trutnovská branka jakoby zakleta. Při přesilové hře se zjevil Tecl sám před gólmanem hostů, ovšem ve slibné příležitosti nedokázal prostřelit gólmana soupeře.

Achillovou patou domácího celku bylo nevyužívání přesilovek. Ani vážnější tlak si soubor vedený trenérem Melounem nedokázal vytvořit, zatímco hosté ujeli na Dolejše v jednom oslabení celkem třikrát, což je vskutku děsivé číslo. Trutnov celý zápas spoléhal na brejkové situace, které dokázal zužitkovat. Ve 14. minutě ujel domácí obraně Luštinec a střelou pod horní tyč vyrovnal stav utkání.

Spartak se snažil útočit a tlačit před bránu, leč stále narážel na připravenou trutnovskou obranu. Pelhřimov dělal, co mohl, ale na soupeřovu obranu nenašel recept. A tak zákonitě přišel trest v podobě vyloučení a následného gólu Luštince při početní nevýhodě Spartaku.

Do druhé třetiny již nastoupil centr Plachý a hned musel sledovat krušné okamžiky v pelhřimovské třetině. Trutnov měl 57 sekund možnost přesilové hry čtyři na tři, leč touto příležitostí pohrdl a stav zůstal nezměněn.

Přesilové hry byly skutečně pro domácí labutí písní, jelikož v další početní výhodě Adam netrefil ideálně puk, čehož využil Fořt a pelášil sám na Dolejše. Stíhající Adam však zatáhl za záchranou brzdu v podobě hákování a mladý gólman Spartaku tak musel čelit trestnému střílení, které dokázal naštěstí pro Pelhřimovské zneškodnit.

Trutnov byl v tomto utkání velmi neukázněný a za katr putoval jeden hráč za druhý. V jedné z přesilových her dokázali pelhřimovští bruslaři již udeřit. Martin Hadrava výborně vybruslil zpoza rohu a drze zasunul puk k bližší brankařově tyčce, u které nedokázal ucpat mezírku.

Gól pomohl domácím nabýt další chuť do útočení. Jejich šance však zastavil brankář Jeschke, nebo byla na domácích hokejkách i trocha smůly, když Rašner zkoušel pálit z levého kruhu, ale v rozhodujícím momentu se mu zlomila hokejka.

Na pelhřimovské straně se také kupila vyloučení, což značně oslabovalo domácí sestavu. Po jedné z ubráněných oslabení se již zdálo, že je nebezpečí zažehnáno, ovšem trefou z mezikruží vsítil vítězný gól večera Březina.

Pelhřimov se na závěr snažil se skórem něco udělat, ale jejich snahy byly marné. Po skvělé sérii čtyř vítězství tak hráči Spartaku opět poznali hořkou příchuť prohry a po slabém výkonu si tak Trutnov odváží všechny body. I přes prohru se Pelhřimov stále drží na čtvrtém místě skupiny Střed.