HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.11.2011 | Tomáš Bečka, Jan Wirkner/KLH Vajgar Jindřichův Hradec | A-tým

Rozjetý Spartak přetlačil Jindřichův Hradec

Další, již druhé vítězství v řadě, si na své konto připsali pelhřimovští hráči po vydařeném utkání v Jindřichově Hradci. Ačkoli tým vedený Martinem Melounem nevstoupil do utkání pravou nohou a brzy po začátku prohrával 0:2, tak do konce první periody ještě dokázal snížit Martin Hadrava. V závěru druhé třetiny se podařilo týmu z Vysočiny srovnat stav utkání a v poslední části svůj obrat dokonali dvěma brankami v síti Kubeše kapitán Tecl a znovu člen druhého útoku Hadrava. Pelhřimov tak díky čtyřem gólům v řadě vyšel lépe z přímého boje o čtvrté místo a uhájil své místo v nejlepším kvartetu skupiny Střed.

Jindřichův Hradec

09.11.2011
18:00
2:4
(2:1, 0:1, 0:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky:19. Hadrava Martin (Zelený), 39. Plachý (Suk, Kubát), 47. Tecl (Plachý), 51. Hadrava Martin (Plachý, Zelený) - 7. Záhora (Měrka), 8. Mäkelä (Milotinský) Rozhodčí: T. Würtherle - J. Nepomucký, J. Žemlička. Vyloučení:5:6, navíc Hrbatý (PEL) 2+2 min. a 10 min. OT Využití:0:0 V oslabení:0:0 Diváci:760 Střely na branku:53:22 Průběh utkání:2:0, 4:2

JHR: Kubeš - Mazanec D., Ištvánik, Procházka, Bača, Semrád, Pavlíček, Klement, Hastrman - Měrka, Skokan, Záhora, Kocar, Kupec, Dvořák, Sýbek, Härkönen, Mäkelä, Milotinský, Mazanec J., Markulinec.

PEL: Dolejš - Zelený, Beneš, Rašner, Plch, Novotný, Kasalý, Adam - Tecl, Hrbatý, Plachý - Kubát, Hadrava Martin, Suk - Votápek, Hadrava Marek, Havel - Vrátný, Siřiště.

Hostující Pelhřimov nastoupil do utkání hezky zostra a od úvodních vteřin měl více ze hry. Vajgar se osmělil až na konci třetí minuty, kdy Milotinský v dobré pozici trefil pouze brusle jednoho z hostujících zadáků. O minutu později putoval za katr Plachý, ale domácí sehráli přesilovku prachbídně a kromě rány Davida Mazance se nic moc nekonalo. Co se domácím nepovedlo v přesilovce, dohnali o chvilku později. Svatopluk Měrka našel zpoza branky Daniela Záhoru, který z mezikruží mířil přesně – 1:0. O necelé dvě minuty později se Vajgar dostal do brejku dvou na jednoho. Michal Milotinský přihrál přes zadáka hostů a Ville Mäkelä nedal blafákem Dolejsovi šanci – 2:0. Vajgar pokračoval v útočných manévrech, Robert Procházka nebezpečně pálil při vlastním oslabení, v 11. minutě skákal puk Danielu Dolejšovi po betonech, ale Záhora s Měrkou kotouč do branky nedopravili. Kubeš se musel vytáhnout při střele golfem v podání Mariána Havla na konci 14. minuty. Na konci 16. minuty fauloval hostující Hrbatý, který ke čtyřem minutám za vysokou hůl vyfasoval desítku za nějakou tu peprnou poznámku směrem k mužům v pruhovaném. Vajgar se dlouho nemohl usadit v útočné třetině Pelhřimova, jedinou vážnou šancí dlouhé přesilovky byl průnik Jaroslava Kocara. Jenže gól padl na druhé straně. V rohu kluziště ležel jeden z hradeckých hráčů a sudí nehodlali přerušit hru. Jan Zelený našel kolmým pasem Martina Hadravu, který pohledným blafákem pokořil Tomáše Kubeše. V samotném závěru třetiny si Vajgar zahrál přesilovou hru. Domácí měli nespočet střel, zkoušel to David Mazanec s Robertem Procházkou, Jaroslavem Kocarem a Davidem Kupcem, který v poslední vteřině utkání trefil tyčku brány Daniela Dolejše.

Ve 23. minutě fauloval Bača, sudí dali Spartaku možnost výhody, která byla až moc dlouhá, když sudí neviděli asi tři hradecké kontakty s pukem. Tahle početní výhoda mnoho vzruchu nepřinesla. Nervózní okamžiky utkání měly teprve přijít. Ve 26. minutě ukázali svůj důraz Mäkelä se Skokanem, o minutu později tečoval Aleš Skokan nahození Davida Mazance. Daniel Dolejš se už přesouval ke druhé tyčce a puk zastavil opravdu na poslední chvíli. Na konci 28. minuty pálil z ostrého úhlu Jaroslav Kocar, Kupec chtěl dorážet, ale byl faulován. Vajgar přesilovku pořádně ani nerozehrál a na trestnou lavici putoval Ville Mäkelä, dle sudích za nedovolené bránění. A aby toho nebylo málo, tak pan Würtherle přidal dvě minuty Svatupluku Měrkovi taktéž za nedovolené bránění. I o tomto faulu by se dalo dlouze polemizovat. Jen jak byli domácí ve čtyřech, putoval další hradecký hráč na trestnou lavici. Jakub Bača dostal dvě minuty za sekání, ale hostující hráč spíše dostal ránu nastřeleným pukem než holí hradeckého zadáka. Pelhřimov se nastěhoval před Kubeše, ale skóre se nezměnilo. Závěr oslabení si Vajgar pohlídal a hosty na dostřel Kubešovy branky nepustil. Dvě minuty před druhou sirénou nedostal Milotinský ideální pas od zadáků a brejk se nekonal. O půlminutu později bylo srovnáno. Hosté vyhráli buly, puk putoval na modrou čáru k mantinelu a nenápadná rána po několika drobných tečích zapadla za Kubešova záda, autorem branky označen Tomáš Plachý – 2:2. Poslední minuta druhé třetiny přinesla tři hradecké pokusy, od modré pálili Procházka s Davidem Mazancem a tutovku měl David Kupec jehož dorážka nepochopitelně minula branku Daniela Dolejše.

Po minutě hry ve třetím dějství ujížděl pelhřimovským zadákům Jaroslav Kocar, ale zakončení nebylo z nejšťastnějších. V dalším průběhu daroval Pavel Suk svým hákováním Vajgaru přesilovou hru. Semrád pálil od modré, Josef Mazanec našel jen Dolejšovu lapačku, ale asi největší příležitostí byla rána Aleše Skokana, po které neměl Dolejš puk ve své moci a Milotinský se marně natahoval po dorážce. Vajgar byl i v dalších minutách aktivnějším týmem, ale střelecká impotence domácích byla dnes více než patrná. V úvodu 48. minuty ukázali hosté, jak že se to dělá. Domácí obrana si nerozebrala hráče, Plachý z rohu našel před brankou Martina Tecla, který bez problémů zakončil nad Kubešovu lapačku – 2:3. Na konci 49. minuty střílel od modré David Mazanec, Svatopluk Měrka se marně snažil doklepnout puk za Dolejšova záda. V polovině třetího dějství přidali hosté čtvrtou branku a i tentokrát po jednoduché, přímočaré akci, na jejímž konci byl Martin Hadrava – 2:4. Vajgar se i za nepříznivého stavu hnal za gólem, ale koncovka Vajgaru byla dnes hodně mizerná. V 54. minutě mohl zaskočit pelhřimovskou obranu ránou od modré Martin Semrád, jenže se střelou otálel a hosté se dokázali zformovat. Vajgar v závěru zápasu nevyužil ještě jednu přesilovku a zahodil několik šancí, střelecká smůla si v tomto zápase sedla na hradecké hokejky. Měrka v dobré šanci trefil jen Dolejšovu lapačku, po Kocarově ráně puk už obloučkem padal do branky, ale jeden "baseballista" v pelhřimovském dresu dokázal se štěstím puk poslat do bezpečí a v posledních vteřinách trefil Kupec tyčku.

Tomáš Bečka